De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen of te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Brutus en Boris

Brutus en Boris

Brutus en Boris zijn twee borgjes van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Gouda (ZH). Het duo woont nu op een schoolterrein. De verantwoordelijke docent merkt echter dat Brutus en Boris de wisselingen van verzorgers en kinderen niet prettig vinden. Brutus is nog wel te benaderen, maar Boris kan maar niet wennen aan die wisselingen en blijft afstand houden. We zoeken daarom een plek waar het koppel vaste verzorgers heeft. Kun jij Brutus en Boris een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Jul - in noodopvang

Jul - in noodopvang

Jul is een zeug van ongeveer 10 jaar oud en ze woont buiten in Nieuwegein (UT). Helaas is de zus van Jul recent overleden. We zoeken nu een plekje waar Jul met een ander varken mag wonen. Jul is altijd gewend geweest om helemaal haar eigen gang te gaan op een stuk wei. Er is helaas geen moeite gedaan om haar tam te maken. In de noodopvang waar ze nu verblijft zijn we daar volop mee bezig, maar echt super tam zal ze niet meer worden. Kun jij Jul een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Delphine en Big

Delphine en Big

De twee zusjes zijn 4 jaar oud en ze wonen buiten in Halle (BE). De twee zusjes wonen nu op een stukje grond van 30 m2 en dat is echt veel te weinig voor twee bijna volwassen varkens. Ze zijn nooit in contact geweest met andere dieren, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze er niet mee samen kunnen. Als ze een eigen stuk grond hebben, zijn andere dieren op het terrein geen probleem. De twee zusjes zijn beiden handtam. Kun jij de twee zusjes een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Babe en Gordy

Babe en Gordy

Babe en Gordy zijn een zeug en borg van bijna 1 jaar oud en ze wonen buiten in Gooik (BE). Babe en Gordy zijn niet echt handtam, maar komen wel uit je hand eten. Toch kunnen ze hierin, met genoeg tijd en geduld, nog zeker groeien. Babe en Gordy hebben nu wat te weinig ruimte, beter zouden ze een oppervlak van rond de 150 m2 hebben. Ze leven nu samen met de kippen, wat prima gaat. Kun jij Babe en Gordy een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Olivia en Francine

Olivia en Francine

Olivia en Francine zijn twee zeugen van 3 en 2,5 jaar oud en ze wonen buiten in Ridderkerk (ZH) Olivia is wat gereserveerder dan Francine, die heel sociaal is. Beide dames zijn lief, alleen wil bij Olivia de berigheid nog wel eens opspelen, maar ze reageert goed op de Move The Pig methode. Olivia en Francis zijn gewend aan honden op afstand. Ze zijn op de foto in de rui, maar hebben normaal een volle vacht. Kun jij Olivia en Francis een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van bijna 4 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Piggy

Piggy

Piggy is een borg van 8 jaar oud en hij woont buiten in Meterik (LB) Piggy heeft tot vorig jaar altijd samen geleefd met zijn broer, maar die laatste is toen overleden. Piggy heeft nog een tijdje in gezelschap van andere dieren gezeten, tot hij op het laatst alleen was met kip. Nu die ook overleden is, is Piggy nog maar alleen. Piggy heeft overgewicht en is vetblind en zal dus moeten gaan afvallen, dit zal een langdurig proces zijn. Kun je Piggy een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Elvis en Lisa Marie - in noodopvang

Elvis en Lisa Marie - in noodopvang

Elvis en Lisa Marie zijn een borg en zeug van geschat 1,5 jaar oud en ze wonen buiten in Beilen (DR) Elvis en Lisa Marie zijn zwervend aangetroffen en door ons in een tijdelijke opvang geplaatst. Elvis was nog een beer en inmiddels is hij gecastreerd. Beiden zijn gezond. Kun je Elvis en Lisa Marie een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Piggy en Pumba

Piggy en Pumba

Piggy en Pumba zijn twee borgen van 5 jaar oud en ze wonen buiten in Lommel (BE). Piggy en Pumba zijn heel erg handtam en goed te benaderen, ook door vreemden. Pumba is daarbij wel iets terughoudender, maar hij is wel weer de baas over Piggy. Ze zijn gewend aan honden, katten en paarden en ook aan jongere kinderen. Piggy en Pumba zijn gewend aan flinke wei en hebben dat ook op een volgende plek nodig. Kun je Piggy en Pumba een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Roos en Boris

Roos en Boris

Roos en Boris zijn een zeug en borg van 6 jaar oud en ze wonen buiten in Coevorden (DR). Zowel Roos als Boris zijn goed te benaderen en houden ervan om geaaid en geborsteld te worden, dit is ook jarenlang gedaan door kinderen met een beperking. Roos is wat drukker, Boris de rustige van de twee. Ze zijn gewend aan veel verschillende kinderen en verschillende diersoorten. Ze hebben wat overgewicht, maar met een gepast dieet kan dat verholpen worden.

King en Lady - gereserveerd

King en Lady - gereserveerd

King en Lady zijn een borg en zeug van bijna 2 jaar oud en ze wonen in een noodopvang in Ermelo (OV) Ze werden na een huisontruiming achtergelaten door de eigenaar en daar in sterk verwaarloosde toestand aangetroffen. Sinds half december verblijven ze in de noodopvang, ze zijn medisch nagekeken, behandeld tegen parasieten en gezond verklaard. King en Lady zijn goed te benaderen en vriendelijk van karakter. Lady mist een stukje poot, maar heeft daar geen last van en kan zich prima redden.

Henkie en Bertus - in noodopvang

Henkie en Bertus - in noodopvang

Henkie en Bertus zijn twee borgen van ongeveer 5 jaar oud en ze verblijven in een tijdelijke noodopvang in Alphen (GD). Beide heren hadden morbide obesitas, maar dankzij de noodopvang zijn ze inmiddels al veel gewicht kwijt. Ze zijn gewend aan schapen, geiten, kippen en konijnen. Nu nog een mooie forever plek! Kun je Henkie en Bertus een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Madeliefje en Rakker - gereserveerd

Madeliefje en Rakker - gereserveerd

Madeliefje en Rakker zijn een borg en zeug van 1 jaar oud en ze wonen buiten in Noordgouwe (ZE). Madeliefje (zwarte varken, borg) en Rakker (wildkleur, zeug) houden van aandacht, borstelen en kroelen. Ondanks dat ze buiten wonen, komen ze voor de gezelligheid wel naar binnen gewandeld. Ze zijn gewend aan en vriendelijk tegen kippen, honden, katten en konijnen. Kun jij Madeliefje en Rakker een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Knor, Knar en Knor

Knor, Knar en Knor

Knor, Knar en Knor zijn twee borgen en één zeug van ongeveer 9 jaar oud en ze wonen buiten in Winterswijk (GE). Het zijn lieve en rustige varkens die probleemloos samenleven met de honden op het terrein (wel gescheiden), ze hebben een flinke lap grond tot hun beschikking en een gezamenlijk hok, wat bij een verhuizing ook mee mag. Kun jij Knor, Knar en Knor een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Moeke en Piet

Moeke en Piet

Moeke en Piet zijn een zeug en borg van 10 en 9 jaar oud en ze wonen buiten in Laag Keppel (GD). Moeke en Piet zijn gewend om echt als varken te leven, ze zijn niet handtam gemaakt, maar je kunt zonder problemen bij ze in de wei. Ze zijn gewend aan paarden en kippen om hen heen, maar leven wel in een aparte wei. Moeke is de moeder van Piet en ze hebben altijd samen geleefd. Je krijgt hok, voerton en trog mogen mee. Kun jij Moeke en Piet een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Rozijntje en Olijfje

Rozijntje en Olijfje

Rozijntje en Olijfje zijn twee Kunekune zeugen van 2 jaar oud en ze wonen buiten in Tessenderlo (BE) Rozijntje en Olijfje zijn twee sociale varkens die van knuffelen houden. Ook stellen ze prijs op een flinke grasmat en ruimte om in de modder te zoelen. In principe kunnen de dames met zowel kinderen als allerlei andere dieren samen. Ze zijn echter te tam om samen te leven met dieren die over hen heen walsen, zoals bijvoorbeeld op de huidige plek, de geiten.

Napoleon en Wellington

Napoleon en Wellington

Napoleon en Wellington zijn twee borgen van 2,5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Wytgaard (FR). Ze zijn super tam en lief en erg op elkaar gesteld. Ze zijn nieuwsgierig en speels, maar kunnen ook lekker gaan liggen om geaaid te worden. Napoleon en Wellington zijn topfit: ze kunnen prima sprinten. Krijgen 2x daags varkensmuesli. En heel af en toe groente of fruit, dat is echte verwennerij voor ze. Ze zijn gewend aan kinderen en we verwachten geen gekke dingen in de omgang met andere dieren

Bas

Bas

Bas is een borg van 2,5 jaar oud en hij woont binnen en buiten in Duiven (GD). Bas is gewend op de bank te slapen en hij geeft door middel van zijn houding aan of hij open staat voor contact of liever met rust gelaten wil worden. Bas is redelijk eenkennig en zal aan een nieuwe eigenaar een tijd moeten wennen. Hij is gewend aan honden en vogels. Kun je Bas een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Teun en Tooske

Teun en Tooske

Teun en Tooske zijn een borg en zeug van 8,5 en 7 jaar oud en ze wonen buiten in Amsterdam (NH). Beiden zijn handtam voor hun eigenaars, maar vreemden vinden ze toch altijd een beetje eng. Teun is wat meer op zichzelf, maar mag toch graag gekriebeld worden, Tooske is meer mensgericht en heel aanhankelijk. Tooske heeft na een aantal keer de prikpil te hebben gehad, geen last meer van haar berigheid. Beiden zijn gewend aan kleine kinderen, honden, katten en papegaai,

Billie

Billie

Billie is een borg van ong 6 jaar oud en hij woont buiten in een tijdelijke opvang in Gierle (BE). Billie moest wegens overlijden van zijn eigenaar direct weg van de grond waar hij verbleef. Hij verblijft nu alleen, met naast zich geiten en op het terrein ook honden. Vroeger woonde hij ook met kippen en ook dat ging probleemloos. Billie is benaderbaar en hij komt op je af als je hem roept. We zoeken een plek waar Billie kan samenleven met een ander varken op een terrein met voldoende ruimte

Billy - in noodopvang

Billy - in noodopvang

Billy is een zeugje van 3 jaar oud en ze woont binnen en buiten in Vlissingen (ZE). Billy laat in haar gedrag zien dat ze het niet meer naar haar zin heeft in haar huidige situatie. Ze mist een maatje en zoekt de hond op, maar die loopt van haar weg. Ze heeft ook behoefte aan een duidelijke rangorde, waardoor ze mensen bijt die in huis komen. Hierdoor moet ze in de bench als er bezoek komt en dat willen haar eigenaars haar niet meer aandoen. Billy is gewend aan honden, katten en kinderen.

Bibi Bacon

Bibi Bacon

Bibi Bacon is een zeug van ongeveer 5 jaar oud en ze woont in Kesteren (G). Ze is een vriendelijk slim varken en laat zich graag aaien of masseren. Het is varken wat van veel van gezelschap houdt. Ze bivakkeerde met kippen in een ruim bemeten kippenhok, maar de kippen gingen echter dood en Bibi bleef alleen achter. Er is nooit agressief gedrag bij haar geconstateerd. Ze geniet erg van de momenten dat ze mag in de tuin en is gewend aan andere dieren, een hond en een kat.

George

George

George is een borg van 3 jaar oud en hij woont buiten in Kessel (BE). George is niet erg handtam, maar met aandacht en geduld kan dit zeker nog verbeterd worden. Ook heeft hij wat overgewicht, waardoor hij moeilijk ziet. George is gewend aan kuikens, kippen en konijnen en deelt nu samen een ren met ze. Kun jij George een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Rudy

Rudy

Rudy is een borg van 1,5 jaar oud en hij woont buiten in Lievegem (BE) Rudy is sociaal en zoekt gezelschap op als er bijvoorbeeld iemand in de tuin aan het werken is. Omdat Rudy een sterke behoefte heeft aan een duidelijke rangorde, heeft hij al verschillende keren geprobeerd om die met de kinderen te bepalen, waarbij hij hapt. We plaatsen hem dus het liefst bij een ander varken wat ouder is. Rudy is gewend aan geiten, poezen en honden. Ook gewend aan kinderen.

Prinses en Guiness

Prinses en Guiness

Prinses en Guiness zijn een zeug en borg van 2 jaar oud en ze wonen buiten in Westzaan (NH) Prinses en Guiness zijn beide tam, maar Guiness is duidelijk terughoudender dan zijn zus, maar is een meester in ontsnappen. Prinses daarentegen laat zich makkelijk vallen om eens goed gekriebeld te worden. Beiden zijn gewend aan honden, eenden en paarden en zijn opgegroeid met kleine kinderen. Kun je Prinses en Guiness een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Babe

Babe

Babe is een borg van 3 jaar en woont in Heerlen (L). Hij is aanhankelijk, maar neemt ook graag zijn rust, dan slaapt hij in de bench waar hij een heerlijk matras en veel dekens heeft. Soms slaapt de hond bij hem (Jack Russel), onder toezicht. Hij is daar de baas over en de hond weet ook zijn plekje. Babe is alert en kan soms wel eens schrikken van een bepaald geluid of een vogel, vindt het heerlijk om gekriebeld te worden en doet kunstjes voor iets lekkers.

Crispy

Crispy

Crispy is een borg van 3 jaar en woont in Nieuwegein (Ut). Tot juli j.l. woonde hij met ander big samen, maar die is overleden. Het is een lieve big, wel wat schrikkerig, angstig en voorzichtig. Hij vind het lekker om geaaid te worden op z'n buikje en komt soms op de bank en op schoot zitten. Is gewend aan een riempje. Hij is ook gewend aan een klein kindje (1). Andere mensen en of nieuwe dingen loopt hij met een boog om heen. Nu heeft hij een stenen ruimte met stukje aarde (45m2)

Black, Maria en Frits

Black, Maria en Frits

Black (borg 3 jr), Maria (zeug) en Frits (borg) broer en zus 6-7 jr, wonen in Rijkevorsel (Be). Frits is een terug getrokken varken, maar komt voor lekkers net als zus Maria. Ze is rustig. Black is de dominantste, maar knuffelt graag. Gewend aan honden en kinderen. Plaatsen uiterlijk jan.'21.

Ted

Ted

Ted is een borg van 9 jaar. Hij woont in Rijnsburg (Z-H). Het is een echte lieverd, niks kwaads in de zin, wel moeite om anderen te vertrouwen. Dit resulteert in dominant gedrag, vooral naar mannen. Hij is op een ander adres (bij vrouw) opgegroeid tot de verhuizing mei j.l. Daar gewend aan twee katten. De oude hond was zijn maatje, de nieuwe hond niet. Eigenlijk is hij al zijn hele leven alleen, zonder soortgenootje. Hij leeft nu in een tuin van 5,5 x 5 meter met schuur als slaapplek.

Sid & Daisy

Sid & Daisy

Sid en Daisy zijn broer (borg) en zus van 5 jaar, wonen buiten in Geetbets (België). Zijn beide heel rustig en wroeten zelden in de hof. Sid heeft wel wat last van macho gedrag en probeert wel de baas te spelen. Daisy is een heel lief varken maar als ze zich in het nauw gedreven voelt door een ander dier dan wordt ze onrustig en gaat ze lopen. Ze houden van vers fruit, rauwkost niet zo lekker en krijgen mais en varkenskorrels. Gewend aan kippen. Ze slapen overdekt stalletje,soms los in tuin.

Bella

Bella

Bella is een zeug van 4 jaar en woont in Haren (G). Ze is een intelligent varken dat gewend is aan veel aandacht, geïnteresseerd in wat er om haar heen gebeurd. Bella houdt van een rustige maar duidelijke benadering. Als ze merkt dat iemand onzeker is, dan kan zij de leiding overnemen. Er is met Bella gewandeld, ze kan kunstjes en mee in de auto. Gewend aan kinderen die rondliepen (zorgboerderij), maar niet laten aaien. Ook gewend aan andere varkens. Nu 100m2 (eerder kleiner, graag warme stal.

Skipper, Snuffie en Knorrie

Skipper, Snuffie en Knorrie

Deze 3 Kunes wonen in Zwolle (Ov). SKIPPER (zeug) is altijd lief, nooit humeurig, vriendelijk, zachtaardig, knuffelkont. Ze is voorspelbaar aanhankelijk, nieuwsgierig. SNUFFIE is een grote zeug die graag het baasje is. Ze is als ze berig is soms wat knorrig. Dol op knuffelen en gek op lekkers, lief voor andere dieren en mensen. Vreemden in de weide wil ze eerst besnuffelen, kinderen vindt ze altijd leuk. KNORRIE is het broertje en ontzettend lief, geniet van aandacht, een schat.

Pebbels

Pebbels

Pebbels is een zeug van 6,5 jaar en woont in Silvolde (Ge). Ze is gewend aan kippen en geiten en kinderen, heeft een wei en stal van zo'n 150m2. Helaas moet ze weg omdat de boerderij wordt gesloopt.

© 2015 hobbyvarkenvereniging.nl 

  • w-facebook

Forum op facebook

  • w-facebook

Pagina op facebook

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now