De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Brutus en Boris

Brutus en Boris

Brutus en Boris zijn twee borgjes van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Gouda (ZH). Het duo woont nu op een schoolterrein. De verantwoordelijke docent merkt echter dat Brutus en Boris de wisselingen van verzorgers en kinderen niet prettig vinden. Brutus is nog wel te benaderen, maar Boris kan maar niet wennen aan die wisselingen en blijft afstand houden. We zoeken daarom een plek waar het koppel vaste verzorgers heeft. Kun jij Brutus en Boris een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Olivia en Francine

Olivia en Francine

Olivia en Francine zijn twee zeugen van 3 en 2,5 jaar oud en ze wonen buiten in Ridderkerk (ZH) Olivia is wat gereserveerder dan Francine, die heel sociaal is. Beide dames zijn lief, alleen wil bij Olivia de berigheid nog wel eens opspelen, maar ze reageert goed op de Move The Pig methode. Olivia en Francis zijn gewend aan honden op afstand. Ze zijn op de foto in de rui, maar hebben normaal een volle vacht. Kun jij Olivia en Francis een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van bijna 4 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Piggy en Pumba - gereserveerd

Piggy en Pumba - gereserveerd

Piggy en Pumba zijn twee borgen van 5 jaar oud en ze wonen buiten in Lommel (BE). Piggy en Pumba zijn heel erg handtam en goed te benaderen, ook door vreemden. Pumba is daarbij wel iets terughoudender, maar hij is wel weer de baas over Piggy. Ze zijn gewend aan honden, katten en paarden en ook aan jongere kinderen. Piggy en Pumba zijn gewend aan flinke wei en hebben dat ook op een volgende plek nodig. Kun je Piggy en Pumba een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Roos en Boris

Roos en Boris

Roos en Boris zijn een zeug en borg van 6 jaar oud en ze wonen buiten in Coevorden (DR). Zowel Roos als Boris zijn goed te benaderen en houden ervan om geaaid en geborsteld te worden, dit is ook jarenlang gedaan door kinderen met een beperking. Roos is wat drukker, Boris de rustige van de twee. Ze zijn gewend aan veel verschillende kinderen en verschillende diersoorten. Ze hebben wat overgewicht, maar met een gepast dieet kan dat verholpen worden.

Henkie en Bertus - in noodopvang

Henkie en Bertus - in noodopvang

Henkie en Bertus zijn twee borgen van ongeveer 5 jaar oud en ze verblijven in een tijdelijke noodopvang in Alphen (GD). Beide heren hadden morbide obesitas, maar dankzij de noodopvang zijn ze inmiddels al veel gewicht kwijt. Ze zijn gewend aan schapen, geiten, kippen en konijnen. Nu nog een mooie forever plek! Kun je Henkie en Bertus een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Knor, Knar en Knor

Knor, Knar en Knor

Knor, Knar en Knor zijn twee borgen en één zeug van ongeveer 9 jaar oud en ze wonen buiten in Winterswijk (GE). Het zijn lieve en rustige varkens die probleemloos samenleven met de honden op het terrein (wel gescheiden), ze hebben een flinke lap grond tot hun beschikking en een gezamenlijk hok, wat bij een verhuizing ook mee mag. Kun jij Knor, Knar en Knor een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Moeke en Piet

Moeke en Piet

Moeke en Piet zijn een zeug en borg van 10 en 9 jaar oud en ze wonen buiten in Laag Keppel (GD). Moeke en Piet zijn gewend om echt als varken te leven, ze zijn niet handtam gemaakt, maar je kunt zonder problemen bij ze in de wei. Ze zijn gewend aan paarden en kippen om hen heen, maar leven wel in een aparte wei. Moeke is de moeder van Piet en ze hebben altijd samen geleefd. Je krijgt hok, voerton en trog mogen mee. Kun jij Moeke en Piet een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Rozijntje en Olijfje

Rozijntje en Olijfje

Rozijntje en Olijfje zijn twee Kunekune zeugen van 2 jaar oud en ze wonen buiten in Tessenderlo (BE) Rozijntje en Olijfje zijn twee sociale varkens die van knuffelen houden. Ook stellen ze prijs op een flinke grasmat en ruimte om in de modder te zoelen. In principe kunnen de dames met zowel kinderen als allerlei andere dieren samen. Ze zijn echter te tam om samen te leven met dieren die over hen heen walsen, zoals bijvoorbeeld op de huidige plek, de geiten.

Teun en Tooske

Teun en Tooske

Teun en Tooske zijn een borg en zeug van 8,5 en 7 jaar oud en ze wonen buiten in Amsterdam (NH). Beiden zijn handtam voor hun eigenaars, maar vreemden vinden ze toch altijd een beetje eng. Teun is wat meer op zichzelf, maar mag toch graag gekriebeld worden, Tooske is meer mensgericht en heel aanhankelijk. Tooske heeft na een aantal keer de prikpil te hebben gehad, geen last meer van haar berigheid. Beiden zijn gewend aan kleine kinderen, honden, katten en papegaai,

Pino - noodopvang

Pino - noodopvang

Pino is een borg van ongeveer 4,5 jaar en woont in een noodopvang in Overschild (G). Pino is gevonden en niet erg tam. Het zal veel geduld, TLC (Tender Love and Care) vergen om een band met hem op te bouwen. Hij is klein, zo'n 35 kilo, erg snel en kan makkelijk ontsnappen (aka Houdini), dus een terrein met goede omheining is wel erg belangrijk. Hij kan in een benche vervoerd worden.

Crispy - gereserveerd

Crispy - gereserveerd

Crispy is een borg van 3 jaar en woont in Nieuwegein (Ut). Tot juli j.l. woonde hij met ander big samen, maar die is overleden. Het is een lieve big, wel wat schrikkerig, angstig en voorzichtig. Hij vind het lekker om geaaid te worden op z'n buikje en komt soms op de bank en op schoot zitten. Is gewend aan een riempje. Hij is ook gewend aan een klein kindje (1). Andere mensen en of nieuwe dingen loopt hij met een boog om heen. Nu heeft hij een stenen ruimte met stukje aarde (45m2)

Bella

Bella

Bella is een zeug van 4 jaar en woont in Haren (G). Ze is een intelligent varken dat gewend is aan veel aandacht, geïnteresseerd in wat er om haar heen gebeurd. Bella houdt van een rustige maar duidelijke benadering. Als ze merkt dat iemand onzeker is, dan kan zij de leiding overnemen. Er is met Bella gewandeld, ze kan kunstjes en mee in de auto. Gewend aan kinderen die rondliepen (zorgboerderij), maar niet laten aaien. Ook gewend aan andere varkens. Nu 100m2 (eerder kleiner, graag warme stal.

Skipper, Snuffie en Knorrie

Skipper, Snuffie en Knorrie

Deze 3 Kunes wonen in Zwolle (Ov). SKIPPER (zeug) is altijd lief, nooit humeurig, vriendelijk, zachtaardig, knuffelkont. Ze is voorspelbaar aanhankelijk, nieuwsgierig. SNUFFIE is een grote zeug die graag het baasje is. Ze is als ze berig is soms wat knorrig. Dol op knuffelen en gek op lekkers, lief voor andere dieren en mensen. Vreemden in de weide wil ze eerst besnuffelen, kinderen vindt ze altijd leuk. KNORRIE is het broertje en ontzettend lief, geniet van aandacht, een schat.

Pebbels - noodopvang

Pebbels - noodopvang

Pebbels is een zeug van 6,5 jaar en woont in Silvolde (Ge). Ze is gewend aan kippen en geiten en kinderen, heeft een wei en stal van zo'n 150m2. Helaas moet ze weg omdat de boerderij wordt gesloopt.

Babette - gereserveerd

Babette - gereserveerd

Babette (zeugje) is ongeveer 5 jaar en woont in de noodopvang in Nieuwegein (Ut). Ze is vrolijk, aanhankelijk en komt meteen naar je toe.

Waggel (wit-roze) en Knorretje (zwart

Waggel (wit-roze) en Knorretje (zwart

Waggel en Knorrtje zijn 2 broers (borgen) van 9 mnd oud en wonen in Bolsward (Fr). Ze zijn erg aanhankelijk en nieuwschierig, houden van aandacht, en vinden wandelen leuk. Houden niet van modderbaden, maar badje met schoon water vinden ze wel lekker. Ze zijn katten, kippen en kinderen gewend, honden is verschillend, een rustige hond accepteren ze, drukke honden vinden ze eng.

Zwientje en Bargje

Zwientje en Bargje

Bargje (borg), Zwientje (zeug) zijn broer en zus van 4,5 jaar en wonen in Laag Zuthem (vlak bij Zwolle, Ov). Beide varkens zijn tam, kippen en katten gewend. Ze wonen buiten in een ren maar lopen vaak los in de tuin en er is veel met ze gewandeld. (Zonder tuigje, met nootjes) Zwientje; Zeer nieuwsgierig varken, zoekt contact. (wil duidelijkheid, regelmaat). Bargje; zeer rustig en vrolijk en vriendelijk varken, goedzak, op zichzelf, ondergeschikt aan zus, vertrouwen gewonnen? dan knuffelen.

James Bond

James Bond

James is een borg van 3 jaar en woont in Dordrecht (ZH). Het is een lief varken, die redelijk goed luistert en volgzaam is. Hij krijgt graag aandacht, knuffels wordt graag geborsteld. Hij sloopt weinig, gilt weinig, zoekt alleen heel graag (liefst zelfstandig) de hele buurt af naar lekkers. Hij leeft in een 'logeergezin', waar vaak kinderen over de vloer komen en leeft met 2 honden, 2 katten. James gaat met de honden mee uit en is geheel zindelijk in huis en tuin.

Sjarlie

Sjarlie

Sjarlie is een zeug van 10 jaar en woont in Berkhout (NH). Sjarlie is super lief nen gewend aan kinderen. Ze komt van een biologische varkensboerderij waar de mensen elk dier met liefde en aandacht verzorgden. Ze is gewend aan pony’s, honden en haar overleden maatje Sjarrel.

Floor en Sofie - gereserveerd

Floor en Sofie - gereserveerd

Floor en Sofie zijn 2 zeugen van 3,5 jaar en wonen in 's Gravendeel (Hoeksche Waard, ZH). Ze zijn beide lief en rustig, de kleinste is wat verlegen. Ze zijn gewend aan honden, paard, konijnen en kippen. De witte heet Floor en de bruine Soof (Sofie). Floor sloopt graag, dus een stevige omheining en hok zijn belangrijk.

Isa - in noodopvang

Isa - in noodopvang

Isa is een zeug van 3,5 jaar en woont in Zeewolde (Fl). Isa houdt van knuffelen maar is ook graag op zichzelf, een onzeker varken die haar commandos kent. Ze is gewend aan een kat en een konijn en opgegroeid met een kind. Dit vindt ze tot zekere hoogte leuk, maar wel spannend. Isa mag binnen zijn, daar kiest ze zelf voor haar bed. Ze heeft nu een halve achtertuin tot haar beschikking (18m2, dit is haar buitenverblijf). Ze word 4x per dag uitgelaten.

Spekkie en Hammie

Spekkie en Hammie

Spekkie en Hammie zijn 2 borgen van 10 jaar oud en wonen in Gemonde (NB) Ze hebben graag een kriebel over de buik en zijn lief, komen altijd even bij je kijken. Verder zijn ze gewend aan kinderen en een hond, die springt vaak in het hok. Eten is hun grootste hobby.

Otje - gereserveerd

Otje - gereserveerd

Z.S.M. een plek gezocht voor Otje (i.v.m. ernstig zieke eigenaresse) Otje is een beer van ongeveer 10 jaar oud en woont nu in Wapenveld (G). Otje is een zeer gemoedelijk, stevig en aanhankelijk varkentje, zijn oogjes zitten bijna dicht maar hij kan best goed zien. Hij kan heel goed met andere dieren zoals varkens, kippen en honden. Op de school waar hij rondliep hebben ze hem geleerd te zitten voor een koekje. Hij houdt van eten, luistert naar naam, houdt van knuffelen en geborsteld worden.

Peppa

Peppa

Peppa is een zeug van ongeveer 2 jaar en woont Horst aan de Maas (L). Peppa is een heel aanhankelijk beestje, wil graag bij je zijn en aandacht hebben. Ze houdt ervan om 's avonds bij je op de bank te komen liggen, overdag is ze gewend om in een garage en buiten te leven en te slapen. Ze kent een kat en is gewend aan kinderen.

Jul (wit) en Babe (zwart) - gereserveerd

Jul (wit) en Babe (zwart) - gereserveerd

Jul (2,5 jaar) en Babe (1,5 jaar) zijn 2 zeugen en wonen nu in Oldenzaal (G). Jul is lief en mag graag eten, maar ze laat zich niet makkelijk aanhalen maar niet knorrig. Babe is lief en wil zich voorzichtig aan laten halen. Ze hebben geen probleem met andere dieren en kinderen.

Beer en Bella

Beer en Bella

Beer (5,5 jaar) en Bella (4,5 jaar) zijn een borg en een zeug en wonen nu in Breezand (NH). Het zijn vriendelijke varkens, ze zijn gewend aan kinderen en honden. I.v.m. vertrek van de eigenaar naar het Buitenland zijn ze op zoek naar een nieuw thuis waar ze kunnen genieten van aandacht.

Knorretje - gereserveerd

Knorretje - gereserveerd

Knorretje is een borg van 2 jaar en woont in Amersfoort (Ut). Hij is aanhankelijk, lief, heeft nu een weitje en stalletje. Hij is graag met andere dieren en gewend aan kippen, honden en katten.

Woezel en Pip

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn broer en zus (bijna 3 jaar) en wonen nu in Geverik (L). Ze zijn gewend aan kinderen, honden, konijnen en kippen. Pip de dame is echt de baas, zij is ook wat groter en forser dan Woezel. Ze vinden het heerlijk om geaaid te worden op hun buikje. In de zomer vinden ze de sproeier en een lekker modder badje heerlijk. Ze komen enthousiast naar je toe als ze eenmaal gewend zijn.

Gerard en Estelle

Gerard en Estelle

Gerard en Estelle zijn een borg en zeug van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Lauwe (BE). Estelle is de dominante van de twee en houdt haar broer goed onder controle, Gerard is lief en aanhankelijk. Beiden zijn gewend aan honden en cavia's. Ze leven nu buiten op een klein oppervlak en zouden gebaat zijn met meer ruimte. Kun je Gerard en Estelle een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Ruddy

Ruddy

Ruddy is een borg van 6 jaar woont nu in Ossendrecht (NB). Hij heeft altijd bij een konijntje gezeten. Andere dieren kan, maar met andere varkens is een uitdaging. Hoeveel ruimte hij gewend is, is niet precies bekend, wel dat hij van klein af aan binnen in huis was en nu (tijdelijk) in een paardenstal zit.

Gib en Snuutje

Gib en Snuutje

Gib en Snuutje zijn twee zeugen van 7 en 3 jaar oud en ze wonen in Aalten (GD). Beide dames zijn aan de kleine kant, maar hebben een duidelijk karakter. Voorheen hebben beide binnen gewoond in andere huizen en later zijn ze samen buiten gaan wonen op de plek waar Snuutje al woonde. Snuutje heeft wat last van jaloerse gevoelens, zeker omdat ze voorheen alle aandacht kreeg. We verwachten dat op een nieuwe plek de dames meer naar elkaar zullen trekken. Gib en Snuutje zijn handtam voor de eigenaar

Luna - gereserveerd

Luna - gereserveerd

Luna is een zeug van 4 jaar oud en ze woont buiten in Langeweg (NB) Luna is erg handtam en een echte kroelkont. Ze is heel vriendelijk en ook kinderen kunnen haar goed benaderen. Verder is ze gewend aan honden, katten en paarden. Ze is veel ruimte gewend, dus we zoeken een plek waar ze ook de ruimte heeft en een maatje om mee samen te leven. Kun je Luna een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Mr. Piggy

Mr. Piggy

Mr. Piggy is een borg van onbekende leeftijd (we schatten hem nog niet volwassen) en hij woont in een noodopvang in Winschoten (GR). Hij is zwervend aangetroffen en verblijft nu op een tijdelijke locatie. Hij is een beetje te benaderen, maar vindt het allemaal nog wel spannend. Inmiddels komt hij al wat meer naar de verzorgers toe. Hij reageert niet op het geblaf van de honden en situaties die hij niet vertrouwd gaat hij gewoon uit de weg. We zoeken een plek met een maatje

Bacon

Bacon

Bacon is een borg van 5 jaar oud en hij woont binnen in Assendelft (NH). Bacon is een lief varken en zijn eigenaars kunnen alles met hem doen. Hij is een echt mooi weer varken en heeft een hekel aan regen en kou. Bacon vraagt veel aandacht en het zou fijn zijn als hij bij een maatje zou kunnen gaan wonen. Bacon gaat soms mee wandelen en als hij dan katten of honden tegenkomt reageert hij daar goed op. Hij leeft nu binnen, maar buiten wonen met een maatje is ook een optie.

Truffel

Truffel

Truffel is een borg van 5 jaar oud en hij woont buiten in Sijsele (BE). Truffel is al een keer verhuisd en dat maakt het in het begin wat terughoudend, maar inmiddels kan hij door zijn eigenaars goed geaaid worden. Hij is rustig van karakter en komt enthousiast naar zijn verzorgers toe. Truffel is gewend aan honden, kippen, poezen en geiten. Bij voorkeur verhuisd Truffel naar een plek met een maatje. Kun je Truffel een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Zwijn

Zwijn

Zwijn is een borg van ongeveer 6 jaar oud en hij woont buiten in Bilzen (BE) Zwijn is een aanhankelijk en tam varken voor zijn eigenaar. Bij vreemden is hij logisch wat afwachtend. Tot hij 2 jaar oud was heeft Zwijn deels binnen geleefd en hij geniet van mensen en aandacht om hem heen. Zwijn is gewend aan kippen. Kun je Zwijn een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Charlotte en Delphine

Charlotte en Delphine

Charlotte en Delphine zijn twee zeugen van ongeveer 6 jaar oud en ze wonen buiten in Lonneker (OV) Ze zijn Kunekune varkens maar hebben geen stamboek. Gelukkig zijn ze wel makkelijk te benaderen en vriendelijk van karakter. Op afstand zijn ze gewend aan geiten, schapen, kippen, poezen en honden. Met kinderen zijn ze niet eerder in contact gekomen, maar de verwachting is dat dit prima gaat. Kun je Charlotte en Delphine een plek en minimaal 500 m2 grasland bieden? Neem dan contact met ons op!

Doortje

Doortje

Doortje is een zeug van 4 jaar oud en ze woont buiten in Oosterhout (NB) Doortje is super lief en toegankelijk, vroeger liep ze over het hele terrein. Echter sinds een jaar gaat het niet meer samen met de honden en moeten ze dus gescheiden gehouden worden. Haar eigenaars zien dat ze niet meer gelukkig is en gunnen haar meer.  Kun je Doortje een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

© 2015 hobbyvarkenvereniging.nl 

  • w-facebook

Forum op facebook

  • w-facebook

Pagina op facebook

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Brutus en Boris

Brutus en Boris zijn twee borgjes van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Gouda (ZH). Het duo woont nu op een schoolterrein. De verantwoordelijke docent merkt echter dat Brutus en Boris de wisselingen van verzorgers en kinderen niet prettig vinden. Brutus is nog wel te benaderen, maar Boris kan maar niet wennen aan die wisselingen en blijft afstand houden. We zoeken daarom een plek waar het koppel vaste verzorgers heeft. Kun jij Brutus en Boris een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Go to link