De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van 5,5 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Henkie en Bertus - Gereserveerd!!!

Henkie en Bertus - Gereserveerd!!!

Henkie en Bertus zijn twee borgen van ongeveer 5 jaar oud en ze verblijven in een tijdelijke noodopvang in Nieuwegein (UT). Beide heren hadden morbide obesitas, maar dankzij de noodopvang zijn ze inmiddels al veel gewicht kwijt. Ze zijn gewend aan schapen, geiten, kippen en konijnen. Nu nog een mooie forever plek! Kun je Henkie en Bertus een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Woezel en Pip

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn broer en zus (bijna 3 jaar) en wonen nu in Geverik (L). Ze zijn gewend aan kinderen, honden, konijnen en kippen. Pip de dame is echt de baas, zij is ook wat groter en forser dan Woezel. Ze vinden het heerlijk om geaaid te worden op hun buikje. In de zomer vinden ze de sproeier en een lekker modder badje heerlijk. Ze komen enthousiast naar je toe als ze eenmaal gewend zijn.

Charlotte en Delphine, in noodopvang!!!

Charlotte en Delphine, in noodopvang!!!

Charlotte en Delphine zijn twee zeugen van ongeveer 6 jaar oud en ze wonen buiten in Lonneker (OV) Ze zijn Kunekune varkens maar hebben geen stamboek. Gelukkig zijn ze wel makkelijk te benaderen en vriendelijk van karakter. Op afstand zijn ze gewend aan geiten, schapen, kippen, poezen en honden. Met kinderen zijn ze niet eerder in contact gekomen, maar de verwachting is dat dit prima gaat. Kun je Charlotte en Delphine een plek en minimaal 500 m2 grasland bieden? Neem dan contact met ons op!

Billy

Billy

Billie is een zeug van 3 jaar oud en woont in Landgraaf (L). Ze is heel lief voor (kleine) kinderen en laat zich graag aaien. Op de kat die af en toe langskomt reageert ze niet. Ze loopt op gras en heeft een heerlijk hok tot haar beschikking waar ze tevreden mee is. Kun je Bilie een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Roos

Roos

Roos is een zeug van 2,5 jaar. Ze woont in Tweede Exloërmond (Drenthe). Roos woont samen met 3 kippen in een huisje buiten. Ze is goed benaderbaar door kinderen en wordt graag geborsteld en geaaid. Roos is de laatste tijd eenzaam, waardoor ze wat minder tam is. Vroeger was ze wel handtam, dus met wat liefde en aandacht zal ze al snel weer handtam worden.

Koppeltje

Koppeltje

We zoeken een plek voor een koppel (borg en zeug) van 3,5 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Werkendam (Noord-Brabant). Deze twee varkens zijn lief en tam. De borg is een echte goedzak en doet geen vlieg kwaad. Het zeugje is onderdanig en volgt de borg. Ze zijn gewend aan contact met volwassen en kinderen. Ze zijn ook gewend aan contact met andere dieren.

Simba en Scar

Simba en Scar

Simba en Scar zijn borgen van 5 en 4 jaar oud. Ze woont buiten in Enschede (Overijssel). Simba (de witte) is zeer sociaal en houdt van aandacht. Hij heeft een beetje last van artrose, maar als hij goed op gewicht blijft, heeft hij hier niet veel last van. Scar (de zwarte) is een lieverd, maar ook een echte bangerik. Hij kan altijd gecharmeerd worden met wat eten. Beide varkens zijn gewend aan kinderen en honden. Simba en Scar zullen ook even op dieet moeten zodat ze weer wat fitter zijn.

Louis

Louis

Louis is een borg van ongeveer 1,5 jaar oud en hij woont buiten in Zwalm (BE). Louis leefde eerst samen met zijn zusje, maar sinds een jaar is hij alleen. Louis is een rustig en aanhankelijk varken. Hij laat zich prima aaien en is niet bang van mensen zolang hij maar rustig benaderd wordt. Louis is gewend aan kleine honden en kippen en gaat daar goed mee om. Hij leeft in een kleine ren, maar mag met regelmaat over het erf en komt dan ook graag even op bezoek in huis. Kun je Louis een plek bieden

Jorgos en Nikos

Jorgos en Nikos

Jorgos en Nikos zijn twee borgen van 7 jaar oud en ze wonen buiten in Oudenbosch (NB) De heren zijn zeer vriendelijk en sociaal, houden van kriebels, uitslapen en natuurlijk van eten! Ze scharrelen het liefst door de hele tuin. Jorgos en Nikos zijn gewend aan honden, geiten en paarden. Ze zijn nu een flinke ruimte gewend dus we zoeken iemand die minstens 250 m2 voor de heren beschikbaar heeft. Kun je Jorgos en Nikos een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Loeka

Loeka

Loeka is een zeugje van 10 jaar oud. Ze woont buiten in Heffen (BE). Loeka is wat afwachtend naar nieuwe mensen, maar eenmaal bekend kun je ze aanhalen en vraagt ze ook zelf naar aandacht. Sinds 2 jaar heeft Loeka wat last van mankheid, dit wordt gemonitord door de klauwbekapper. Loeka is gewend aan (kleine) honden en paarden. Kinderen is ze gewoon, maar ze houdt niet van schreeuwende kinderen.

Arnold en Sylvester

Arnold en Sylvester

Arnold (bruin) en Sylvester (zwart) zijn twee borgen van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Gullegem (BE). Beide heren zijn rustig en Sylvester laat zich wat makkelijker aaien dan Arnold. Ze zijn gewend aan kippen en kinderen. Arnold en Sylvester verblijven nu op een klein oppervlak en hebben behoefte aan meer ruimte om hun natuurlijk gedrag te tonen. Kun je Arnold en Sylvester een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Roos en Julia

Roos en Julia

Roos en Julia zijn twee zeugen van 6 jaar oud. Ze wonen buiten in Haarle (Overijssel). Roos en Julia wonen momenteel op een zorgboerderij. Hier staan ze samen op een wei met geiten, kippen en shetlanders. Regelmatig komen er kinderen bij in het weitje en dat vinden de dames prima. Ze houden van wroeten en kunnen in de zomer ook genieten van een modderbadje. Ze komen graag naar je toe als je wat lekkers voor ze hebt.

Rosita en Herman, Gereserveerd!!!

Rosita en Herman, Gereserveerd!!!

Herman en Rosita zijn een borg en zeug van 4 jaar oud. Ze wonen buiten in Sint-Margriete-Houtem (Vlaams-Brabant, België). Herman is het grootste varken van de twee en is een mix met kunekune. Hij is een echte lieverd en houdt van knuffelen. Rosita (de donkere) is gesteriliseerd en is wat meer op haar hoede. Ze is rustig en lief, maar aan vreemden moet ze eerst wat wennen. Beide varkens luisteren naar hun naam en hebben een zachtaardig karakter.

Popcorn

Popcorn

Popcorn is een borg van 6 jaar. Hij woont momenteel buiten in Harderwijk (Gelderland). Popcorn is zeer tam. Hij houdt er van om gekriebeld en geborsteld te worden. Hij krijgt graag aandacht en is altijd blij om je te zien. Popcorn heeft nog geen ervaring met andere dieren. Op de katten uit de buurt reageert hij niet. Popcorn is wat schrikkerig van onverwachte bewegingen in zijn buurt, daarom blijft hij doorgaans uit de buurt van kleine kinderen. Met oudere kinderen kan hij wel goed overweg.

Truffel en Knorrie, Gereserveerd!!!

Truffel en Knorrie, Gereserveerd!!!

Truffel en Knorrie zijn twee borgen van bijna 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Monster (ZH). Truffel (de zwart-witte) houdt van aandacht en knuffelen. Knorrie (de zwarte) is wat meer op zichzelf. Eenmaal dat hij je vertrouwt, geniet hij af en toe ook graag van wat gekriebel. Ze woonden op een boerderij waar dagelijks kinderen kwamen. Truffel laat zich aaien door de kinderen, maar Knorrie houdt liever wat afstand. De heren zijn gewend aan geiten, schapen en ezels.

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje zijn twee borgen van ongeveer 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Breskens (Zeeland). De heren zijn tam, de ene houdt iets meer van aandacht en de andere is wat schuwer. Ze komen als je hun naam roept en zijn sociaal. Ze lopen samen met kippen en dat gaat goed. De kippen mogen ook op hun rug staan. Met honden botst het. Knorretje en Vlekje hebben hun omheining al een paar keer gesloopt. Ze zoeken dus een nieuwe plek waar een stevige omheining kan voorzien worden.

Knor

Knor

Knor, aka Knorrie, is een zeug van 6 jaar. Ze woont buiten in Den Haag (ZH). Ze is zachtaardig en lief. Ze woont buiten, maar mag overdag ook in huis. Ze houdt ervan om in de zon te liggen en is erg aanhankelijk aan haar eigenaars. Van visite is ze niet zo'n fan. Dan gaat ze liever naar buiten in haar veilig huisje. Knor is gewend aan contact met andere dieren. Het jongste katje mag ook op haar rug slapen. Knor heeft momenteel wat overgewicht, maar hier maken de huidige eigenaars al werk van!

Floor & Puk, Gereserveerd!!!

Floor & Puk, Gereserveerd!!!

Floor en Puk zijn een borg en zeug van ongeveer 2 jaar oud. Ze verblijven momenteel buiten in Zuidwolde (DR). Floor (de witte) is een gesteriliseerde zeug. Ze is aaibaar en tam. Puk (de zwarte) is een borg en is aaibaar als je eten bij de hand hebt, anders houdt hij liever wat afstand. In de noodopvang worden ze ook steeds tammer. Ze zijn gewend aan honden. Grote aan de omheining, kleine honden liepen al eens in hun domein. Ze zijn ook gewend aan paarden en kippen die langs hun domein lopen.

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha zijn twee zeugen van ongeveer 5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Izegem (BE). Médèt is erg aanhankelijk naar de eigenaar en houdt van aandacht en geborsteld worden. Bertha is wat meer afwachtend en is beter gewend aan andere dieren dan aan mensen. Beide varkens zijn gewend aan kippen, konijnen, honden en katten. Kun je Médèt en Bertha een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Geer en Goor, Gereserveerd!!!

Geer en Goor, Gereserveerd!!!

Geer en Goor zijn twee Kunekune borgen van 5,5 jaar oud en ze wonen buiten in Heerewaarden (GD). Geer en Goor zijn vriendelijk en heel aardig tegen zowel volwassenen als kinderen, wat je van dit ras ook kunt verwachten. Ze houden van wroeten en naar hun eten moeten zoeken. Ook komen ze graag naar je toe voor een kroel- of borstelsessie. Geer en Goor wonen samen met kippen en dat gaat prima. Kun je Geer en Goor een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Frits, Fleur en Guusje, in noodopvang!!!

Frits, Fleur en Guusje, in noodopvang!!!

Frits (3), Fleur (2,5) en Guusje (2,5) zijn een borg en twee zeugen en ze wonen buiten in Wolphaartsdijk (ZE). Frits is slim en lief, houdt van aandacht en is goed te benaderen. Hij leefde tot nog toe naast de dames, omdat hij niet gecastreerd was, maar dat is inmiddels wel gedaan. Hij dus samen met z'n maatjes verhuizen. Fleur en Guusje zitten bij elkaar, maar hebben een verschillend karakter. Fleur is eigenzinnig en gaat haar eigen gang, Guusje zoekt je op. Gewend aan kinderen en huisdieren.

Bob Ros en Frida Kahlo

Bob Ros en Frida Kahlo

Bob Ross en Frida Kahlo zijn een borg en zeug van 9 jaar oud en ze wonen buiten in Rijsbergen (NB). Frida is de baas en Bob vindt het prima om tweede viool te spelen. Toch is Bob wel degene die makkelijker nieuwe situaties aangaat. Ze zijn beiden binnen opgegroeid maar wonen nu al weer heel wat jaren buiten. Ze zijn gewend aan kinderen, katten, honden, kippen, paarden en ezels en dat gaat op zich prima al houdt Frida vaak wel wat meer afstand dan Bob.

Teun

Teun

Teun is een borg van 2,5 jaar oud en hij woont buiten in Bocholt (BE) Tot voor kort woonde Teun ergens anders in z'n eentje, twee maanden geleden is hij samengevoegd met een oudere zeug. Hij wil de rangorde bepalen, maar zijn beoogde maatje kan dat fysiek niet aan, wat het geen goede match maakt. Teun is lief en redelijk tam, maar zit nog vol jeugdige onstuimigheid. Een match met een varken van zijn eigen leeftijdsfase moet geen probleem zijn. Teun is gewend aan kinderen, kippen en honden.

Suus

Suus

Suus is een gesteriliseerde zeug van ongeveer 8 jaar oud. Ze woont buiten in Kerkrade (Limburg). Suus is een vriendelijk en zachtaardig varken. Ze laat zich graag aaien en borstelen. Ze is rustig in omgang met mensen en andere dieren. Ze is gewend aan kippen, eenden en honden. Suus is gesteriliseerd, hierdoor zal ze dus geen last meer hebben van berigheid. Suus zoekt een plekje waar ze samen kan wonen met een of meerdere varkens.

Betsy

Betsy

Betsy is een borg van ongeveer 8 jaar oud. Hij woont buiten in een dierenopvangcentrum in Deursen (NB). Hij is gewend aan contact met mensen, maar is momenteel eerder schuw. Hier wordt volop aan gewerkt in de opvang. Met tijd en liefde kan Betsy tammer gemaakt worden. Betsy woonde vroeger samen met geiten en kippen. Momenteel is Betsy mager, maar dit wordt goed opgevolgd in de opvang. Betsy zoekt een plek waar hij met een of meerdere varkens kan samenleven.

Louise

Louise

Louise is zeug van 4 jaar oud. Ze woont buiten in Zomergem (BE). Louise is een lieve dame. Ze neemt even haar tijd om aan je te wennen, maar eenmaal dat ze je vertrouwt, laat ze zich graag aaien. Louise woont momenteel samen met een geit en schaap en dat gaat goed. Ze mist echter een vriendje van eigen soort. Daarom zoekt Louise een plek waar ze met een of meerdere varkens kan samenwonen.

Spekkie en Zwoertje

Spekkie en Zwoertje

Spekkie & Zwoertje zijn een borg en zeug van 2 en 5 jaar oud. Ze wonen buiten in Bathmen (OV). Zwoertje, de dame, is zeer tam en lief. Ze laat zich graag omvallen om gekriebeld te worden. Zwoertje heeft nu overgewicht. Met een dieet kan hier wat aan gedaan worden. Spekkie is kleiner als Zwoertje en is nog schuw. Hij kan dit wel nog aanleren. ’s Nachts slaapt hij tegen Zwoertje aan, maar overdag spendeert hij graag tijd alleen. De varkens zijn gewend aan contact met kinderen en andere dieren.

Romeo en Julia

Romeo en Julia

Romeo & Julia zijn een borg en zeug van ongeveer 3 jaar oud. Ze wonen buiten in Spijk (GD). Romeo & Julia zijn vriendelijke varkens. Ze hebben even wat tijd nodig om aan je te wennen. Eenmaal dat ze je vertrouwen, laten ze zich graag aaien en borstelen. Ze zijn gewend aan kippen. Ze zijn ook gewend aan honden, maar enkel met een omheining tussen. Julia klinkt vaak wat snotterig, maar ze heeft hier weinig last van.

3 zeugen

3 zeugen

Deze drie zeugen van onbekende leeftijd (we schatten ze in ieder geval minstens 4 a 5 jaar oud, maar zijn mogelijk ouder) wonen buiten in Rosmalen (NB). De drie zijn recent herplaatst op deze locatie via een fokker, maar hebben daar veel te weinig ruimte tot hun beschikking, waardoor ze blijven vechten. We zijn met enige spoed op zoek naar een plek waar deze drie dames terecht kunnen en ze minstens 150 m2 tot hun beschikking hebben. Of kleinere ren, met dagelijks uitloop over een groter terrein.

Piggy en Knorrie

Piggy en Knorrie

Piggy en Knorrie zijn een zeug en borg van 2 en 1 jaar oud en ze wonen buiten in Deinze (BE). Piggy is het meest vertrouwd met haar eigenaars, haar kunnen ze uitgebreid aaien en borstelen. Knorrie is nieuwsgierig en komt wel uit de hand eten, maar laat zich nog niet echt goed aaien. Met aandacht, liefde en geduld kan dit waarschijnlijk nog veel verbeteren. Ze zijn gewend aan konijnen en jonge kinderen en bij de vorige eigenaar zaten ze met nog meer dieren samen.

Peppa en Billie

Peppa en Billie

Peppa en Billie zijn 2 borgen van 2 jaar oud. Ze wonen buiten in Grote-Brogel (BE). Deze lieverds zijn aaibaar en het zijn zonaanbidders. Verder zijn de varkens heel pienter, want ze reageren op hun naam en op een ‘belletje’ waardoor als ze los zijn ze per direct terug naar het hok lopen, meestal gepaard met een snack. Ze zijn gewend aan oudere kinderen en honden. Met kippen gaat het ook goed, mits er voldoende ruimte is en een aparte slaapplek.