top of page

De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van 5,5 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Pip

Pip

Pip is een zeug van 5 jaar. Ze woont nu in Geverik (L). Ze is gewend aan kinderen, honden, konijnen en kippen. Pip is wat groter en forser. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden op haar buikje. In de zomer vindt ze de sproeier en een lekker modder badje heerlijk. Ze komt enthousiast naar je toe als ze eenmaal gewend is.

Charlotte en Delphine, in noodopvang!!!

Charlotte en Delphine, in noodopvang!!!

Charlotte en Delphine zijn twee zeugen van ongeveer 6 jaar oud en ze wonen buiten in Breezand (NH) Ze zijn Kunekune varkens maar hebben geen stamboek. Gelukkig zijn ze wel makkelijk te benaderen en vriendelijk van karakter. Op afstand zijn ze gewend aan geiten, schapen, kippen, poezen en honden. Met kinderen zijn ze niet eerder in contact gekomen, maar de verwachting is dat dit prima gaat. Kun je Charlotte en Delphine een plek en minimaal 500 m2 grasland bieden? Neem dan contact met ons op!

Koppeltje

Koppeltje

We zoeken een plek voor een koppel (borg en zeug) van 3,5 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Werkendam (Noord-Brabant). Deze twee varkens zijn lief en tam. De borg is een echte goedzak en doet geen vlieg kwaad. Het zeugje is onderdanig en volgt de borg. Ze zijn gewend aan contact met volwassen en kinderen. Ze zijn ook gewend aan contact met andere dieren.

Simba en Scar

Simba en Scar

Simba en Scar zijn borgen van 5 en 4 jaar oud. Ze woont buiten in Enschede (Overijssel). Simba (de witte) is zeer sociaal en houdt van aandacht. Hij heeft een beetje last van artrose, maar als hij goed op gewicht blijft, heeft hij hier niet veel last van. Scar (de zwarte) is een lieverd, maar ook een echte bangerik. Hij kan altijd gecharmeerd worden met wat eten. Beide varkens zijn gewend aan kinderen en honden. Simba en Scar zullen ook even op dieet moeten zodat ze weer wat fitter zijn.

Roos en Julia

Roos en Julia

Roos en Julia zijn twee zeugen van 6 jaar oud. Ze wonen buiten in Haarle (Overijssel). Roos en Julia wonen momenteel op een zorgboerderij. Hier staan ze samen op een wei met geiten, kippen en shetlanders. Regelmatig komen er kinderen bij in het weitje en dat vinden de dames prima. Ze houden van wroeten en kunnen in de zomer ook genieten van een modderbadje. Ze komen graag naar je toe als je wat lekkers voor ze hebt.

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje zijn twee borgen van ongeveer 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Breskens (Zeeland). De heren zijn tam, de ene houdt iets meer van aandacht en de andere is wat schuwer. Ze komen als je hun naam roept en zijn sociaal. Ze lopen samen met kippen en dat gaat goed. De kippen mogen ook op hun rug staan. Met honden botst het. Knorretje en Vlekje hebben hun omheining al een paar keer gesloopt. Ze zoeken dus een nieuwe plek waar een stevige omheining kan voorzien worden.

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha zijn twee zeugen van ongeveer 5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Izegem (BE). Médèt is erg aanhankelijk naar de eigenaar en houdt van aandacht en geborsteld worden. Bertha is wat meer afwachtend en is beter gewend aan andere dieren dan aan mensen. Beide varkens zijn gewend aan kippen, konijnen, honden en katten. Kun je Médèt en Bertha een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Knor - gereserveerd

Knor - gereserveerd

Knor, aka Knorrie, is een zeug van 6 jaar. Ze woont buiten in Den Haag (ZH). Ze is zachtaardig en lief. Ze woont buiten, maar mag overdag ook in huis. Ze houdt ervan om in de zon te liggen en is erg aanhankelijk aan haar eigenaars. Van visite is ze niet zo'n fan. Dan gaat ze liever naar buiten in haar veilig huisje. Knor is gewend aan contact met andere dieren. Het jongste katje mag ook op haar rug slapen. Knor heeft momenteel wat overgewicht, maar hier maken de huidige eigenaars al werk van!

Bertha & Marie-Jeaneke

Bertha & Marie-Jeaneke

Bertha & Marie-Jeaneke zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen buiten in Zarlardinge (BE). De 2 dames zijn zachtaardig en braaf, maar niet echt aaibaar. Ze zijn gewend aan contact met mensen en andere dieren, waaronder honden. Met tijd en liefde kunnen de dames wel tammer gemaakt worden. De exacte leeftijd van Bertha en Marie-Jeaneke is niet gekend. We schatten dat ze ongeveer 5 à 6 jaar oud zijn.

Romeo en Julia

Romeo en Julia

Romeo & Julia zijn een borg en zeug van ongeveer 3 jaar oud. Ze wonen buiten in Spijk (GD). Romeo & Julia zijn vriendelijke varkens. Ze hebben even wat tijd nodig om aan je te wennen. Eenmaal dat ze je vertrouwen, laten ze zich graag aaien en borstelen. Ze zijn gewend aan kippen. Ze zijn ook gewend aan honden, maar enkel met een omheining tussen. Julia klinkt vaak wat snotterig, maar ze heeft hier weinig last van.

Spekkie en Zwoertje

Spekkie en Zwoertje

Spekkie & Zwoertje zijn een borg en zeug van 2 en 5 jaar oud. Ze wonen buiten in Bathmen (OV). Zwoertje, de dame, is zeer tam en lief. Ze laat zich graag omvallen om gekriebeld te worden. Zwoertje heeft nu overgewicht. Met een dieet kan hier wat aan gedaan worden. Spekkie is kleiner als Zwoertje en is nog schuw. Hij kan dit wel nog aanleren. ’s Nachts slaapt hij tegen Zwoertje aan, maar overdag spendeert hij graag tijd alleen. De varkens zijn gewend aan contact met kinderen en andere dieren.

Knorrie en Spikkel - gereserveerd

Knorrie en Spikkel - gereserveerd

Knorrie en Spikkel zijn een borgje en een zeugje van ca. 4 jaar oud en wonen in Eesveen (OV). Ze zijn gewend aan dieren, vooral aan kippen en hebben nu een groot buitenverblijf. Ze hebben gestaan op een kinderdagverblijf en basisschool waar ze verzorgd werden door de kinderen. Kun jij Knorrie en Spikkel een mooie plek geven, neem dan contact met ons op.

Timmetje en Thea

Timmetje en Thea

Thea en Timmetjes zijn een zeugje en een borgje van vier en drie jaar oud en wonen in St. Oedenrode (Br.) Mama Thea is heel rustig en aaibaar, maar Timmetje heeft sterk de behoefte aan vaste verzorgers op een rustige plek, waar hij alle tijd en ruimte krijgt om vertrouwen te krijgen. Thea en Timmetje leven momenteel samen met kippen en konijnen en zijn gewend aan kleine kinderen, honden, katten en paarden. Kun jij ze een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Ola, Magnum en Twister

Ola, Magnum en Twister

De zusjes Ola, Magnum en Twister zijn drie jaar oud en wonen in Gendt (Gld.). De dames zijn gewend aan honden. Ze eten uit de hand, maar zijn niet gewend aan kinderen. Als ze er zin in hebben worden ze graag geborsteld. Kun jij ze een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Didi, Bobo en Rudi - noodopvang

Didi, Bobo en Rudi - noodopvang

Didi, Bobo en Rudy zijn zeugjes van 9 jaar. Ze wonen nu in de noodopvang in Overschild (G). Wegens verhuizing naar kleinere woonomgeving van de oude dame waar ze bij woonden, konden ze niet blijven. Ze zijn gewend aan dieren en kinderen, maar zijn niet handtam. Kun je Didi, Bobo en Rudy een plek bieden op een plek waar ze lekker varken mogen zijn? Neem dan contact met ons op.

Sien en Maria

Sien en Maria

Sien & Maria zijn twee zeugjes van 12 jaar oud en wonen in Wommelgem (België). De varkens houden van wroeten, in de modder liggen en gekroeld worden achter hun oren. Ze zijn gewend aan kippen, een pony, de hond (op afstand). Met hele kleine kinderen is voorzichtigheid geboden i.v.m. rangorde. Verder zijn ze kinderen gewend en dat gaat goed. Kun jij Sien & Maria een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Biggy en Smalls

Biggy en Smalls

Biggy en Smalls zijn twee zeugjes van ca. drie jaar oud en wonen op Texel. Graag zien we een plek waar ze de ruimte hebben en oud kunnen worden. Ze zijn tam, lief en nog wat angstig gezien de oude schuur waar ze in zaten en uit zijn gehaald, maar zeker niet agressief. Ze reageren goed op andere dieren. Kun jij ze de plek geven die ze verdienen? Neem dan contact met ons op.

Harry

Harry

Plek gezocht voor Harry!!! Harry is een borg van 6 jaar. Hij woont momenteel buiten in Kerkrade (LI). Harry is erg aanhankelijk aan zijn eigenaars, naar vreemden is hij initieel wantrouwig. Eens hij je vertrouwt, houdt hij er wel van om gekriebeld te worden. Hij is gewend aan kippen en kleine honden. Daarbij is het belangrijk dat Harry rustig zijn gang kan gaan en niet opgejaagd wordt door de hond. We zijn op zoek naar een plek waar Harry kan samenleven met een of meerdere varkens.

Maxim, Alizee en Noortje

Maxim, Alizee en Noortje

Kalissa, Maxim, Alizee, Noortje (2020) Floortje (2020) zijn vijf varkens en wonen in De Klinge (België). Maxim is een borg, de rest zijn zeugjes. De varkens zijn destijds opgevangen en Alizee bleek zwanger, Noortje en Floortje zijn haar kinderen. Kalissa en Floortje zijn gereserveerd, de andere drie zoeken nog een nestje. Kun jij ze een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Johan, Babe en Sara

Johan, Babe en Sara

Johan, Babe en Sara zijn twee borgen en een zeug (Kune Kune/Landvarken) van 2015 en wonen in Amsterdam (NH). Johan is de vriendelijke reus, Babe is vriendelijk maar wel de meeste angstige van de drie en Sara vraagt altijd om een aai. Ze zijn vriendelijk naar andere dieren en kinderen (door het hek heen). Kun jij ze een plek bieden, neem dan contact met ons op .

Houdini en Jochie

Houdini en Jochie

Houdini en Jochie, 2 borgen (4 jaar) zijn op dit moment in en tijdelijke opvang in Leeuwarden (Fr). Houdini en Jochie hebben een tijdje in het voedselbos gelopen, omdat dit openbaar terrein is moesten ze daar weg. Ze zijn beter af wanneer ze separaat een nieuwe plek krijgen waar ze in alle rust kunnen wroeten. Beide heren houden erg van buikaaien.

Dollie, Lot en Lientje

Dollie, Lot en Lientje

Dollie, Lot en Lientje zijn 3 zeugjes van 12 jaar. Ze wonen in Nieuw Beerta (G) Dollie is de grootste en de baas, Lot en Lientje zijn haar halfzusjes.Als je ze roept komen ze aanrennen voor lekkers.Ze zijn gewend aan borstelen, kippen, katten en honden. Kun jij deze dames een plek bieden? neem dan contact met ons op!

Mobutu en Moefasa

Mobutu en Moefasa

Mobutu is een borg van 4 jaar, Moefasa is een zeug van 3,5 jaar. Ze wonen nu in Wingene (Be). Mobutu is Heel rustig en aanhankelijk, houd van een knuffel en een goede borstelbeurt. Moefasa is wat afstandelijker. Ze is erbij gekomen toen Mobutu naar buiten verhuisd is, als gezelschap. Ze zijn gewend aan kinderen, kippen en honden. Kun je Mobutu en Moefasa een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Jolene en Beertje

Jolene en Beertje

Jolene is een zeugje en Beertje een borgje van 1,5 jaar oud. het zijn zus en broer. Ze wonen nu in Schoonhoven (ZH).. Ze zijn heel lief en sociaal. Beertje houd van kroelen op z’n buikje. Jolene gaat liever een beetje haar eigen gang. Ze zijn gewend aan kinderen en honden. Kun je Jolene en Beertje een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Muffin - gereserveerd

Muffin - gereserveerd

Muffin is een zeug van 2,5 jaar. Zij woont nu in Voorthuizen (G). Muffin speelde de baas over haar broer Brownie, maar die is helaas recent overleden. Ze lagen tegen elkaar te slapen, maar nu mist ze haar broer. Muffin is gewend aan kippen en kinderen. Kun je Muffin een plek bieden bij een soortgenoot? Neem dan contact met ons op.

Peppie en Kokkie - in noodopvang

Peppie en Kokkie - in noodopvang

Plek gezocht voor Peppie en Kokkie (2 zeugen van ?? jaar). Ze wonen nu in de noodopvang in Chaam (NB). Het zijn buitenvarkens die kindjes echt te gek vinden. Neem dan contact met ons op via mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Witte en Blacky

Witte en Blacky

Plek gezocht voor Blacky en Witte. Blacky (borg van 8 jaar) en Witte (zeug van 8 jaar), ze wonen nu in Tilburg (NB). Witte is een heerlijk actief, enthousiast, soms pittig varken wat van aaien houdt en redelijk vocaal is. Blacky is een lief varken, maar wat terughoudend in contact. Ze zijn gewend aan kinderen, konijnen, schapen, geiten, kippen, fazanten en andere kleinere vogels op de kinderboerderij. Neem dan contact met ons op via mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Viev

Viev

Plek gezocht voor Viev. Viev is een zeug van 6 jaar. Zij woont nu in Zuidbroek (G). Viev is een lief, makkelijk varken. Ze is aan honden en paarden gewend. Kun je Viev een plek bieden bij een soortgenoot? Neem dan contact met ons op.

May en Bep

May en Bep

Plek gezocht voor May en Bep. May (roze met zwarte vlekken) en Bep (kleine zwarte varken) zijn zeugen van ongeveer 5 jaar oud. Zij wonen nu op een zorgboederij in Wijlre (L). May is de grootste en wat dominant ten opzichte van Bep. Ze wonen bij elkaar. Kun je May en Bep een plek bieden?

Dikkie

Dikkie

Plek gezocht voor Dikkie. Dikkie is een borg van 1,5 jaar oud. Hij woont nu in Druten (G). Hij is lief, vriendelijk, tam en een beetje ondeugend boefje. Dikkie is gewend aan kinderen. Kun je Dikkie een plek bieden bij een soortgenoot? Neem dan contact met ons op.

Betsy en Juul

Betsy en Juul

Betsy en Juul zijn een zeug en borg van 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Lummen (Limburg, België). Betsy en Juul zijn nieuwsgierig, maar eerder terughoudend naar nieuwe mensen. Eens ze jou vertrouwen, laten ze zich graag aaien. Ze leven samen met kippen en dat gaat erg goed. Doordat Betsy en Juul in het verleden ooit aangevallen zijn door honden, zijn ze eerder wantrouwig naar honden toe. Maar zolang er een hek tussen hen en de honden is, hebben ze er niet al te veel last van.

Thorra

Thorra

Thorra is een zeug van 3,5 jaar. Ze woont momenteel in Izegem (West-Vlaanderen). In het begin, is Thorra wat afwachtend, maar eens ze je vertrouwt is ze erg lief en aanhankelijk. Ze krijgt graag een goede massage. Hiervoor gaat ze ook met plezier op haar zij liggen. Thorra kent ook haar naam als je haar roept en is het gewend om uit de hand te eten. Ze is gewend aan contact met kippen, konijnen en honden. We zijn op zoek naar een plek waar Thorra met een of meerdere varkens kan samenleven.

Big, Babe en Bibi

Big, Babe en Bibi

Big, een borg van 6 jaar, Babe en Bibi (halfzussen), zeugjes van 1,5 jaar). Ze wonen nu in Moerzeke (Be). Big is een stoere borg met een klein hartje. Hij heeft tijd nodig om je vertrouwen te winnen, verder heeft hij het niet zo op honden, maar katten en kippen vind hij prima. Babe is supertam en komt graag naar je toe en slaapt graag samen met Big of haar zus. Bibi is een echte knuffelkont, de kinderen vinden dit uiteraard erg leuk. Babe en Bibi vinden honden in de buurt geen probleem.

Babe en Lilly

Babe en Lilly

Een plek gezocht voor Lilly en Babe! Lilly is ongeveer 7 jaar. Babe is nu 11 maanden. Deze zeugjes wonen nu in ????? Lilly is erg lief en aan honden gewend. Ze heeft eerder in huis gewoond, maar woont nu met Babe buiten. Babe is ongeduldig met eten, zeker wanneer Lilly in de buurt komt. Babe is nog niet gewend aan honden. Ze slapen samen in een huisje. Kun je Lilly en Babe een plek bieden?

Freddie

Freddie

Een plek gezocht voor Freddie! Freddie is een borg van 7 jaar. Hij woont nu in Essen (Be). Freddie is groot en doof, produceert mede daarom nogal wat geluid. Hij is lief, tam en sociaal met andere varkens. Verder is hij gewend aan kippen en papagaaien. Freddie houdt van groenvoer. Het liefst zou hij in een gebied lopen waar hij naar hartelust kan grazen. Kun je Freddie een plek bieden bij een soortgenoot?

Spekkie en Vlekkie - gereserveerd

Spekkie en Vlekkie - gereserveerd

Plek gezocht voor Spekkie en Vlekkie! Spekkie en Vlekkie zijn twee borgjes van 1,5 jaar. Zij wonen nu in Paasloo (Ov). Het zijn 2 lieve broertjes, die graag met kinderen omgaan. Ze houden net als alle varkens van wroeten en lekkers zoals een appeltje op zijn tijd.

Big Boss en Panther

Big Boss en Panther

Plek gezocht voor Big boss en Panter! Big boss en Panter zijn borgjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Geraardsbergen (Be). Big boss en Panter zijn rustige varkens. Beide zijn gewend aan kippen, ganzen, geiten en een pony, kinderen hebben ze op afstand gezien. Hoe heerlijk zou het zijn wanneer ze op een fijne plek heerlijk kunnen wroeten samen.

Victoria en Hugo

Victoria en Hugo

Plek gezocht voor Hugo en Victoria! Hugo (borgje, 3 jaar, roze) en Victoria (zeugje 2,5 jaar, bruin) wonen nu in Den Haag (ZH). Hugo is net als Victoria heel nieuwsgierig. Hij kan wat knorrig doen, maar meestal is dat wanneer je bij zijn eten stoort. Victoria is erg lief en sociaal. Ze zijn beide gewend aan kinderen, dat gaat prima samen.

Knorrie

Knorrie

Plek gezocht voor Knorrie! Knorrie is een zeugje van 8 jaar en woont nu in Tienhoven (Ut). Knorrie is een lief en sociaal varken. Ze mist haar moeder, die recentelijk is overleden en zou graag bij een soortgenootje willen wonen. Knorrie kan met dieren zoals pony, kippen en een geit, maar ook met kinderen goed omgaan

Babette

Babette

Babette is een Kunekune zeug van enkele maanden oud. Ze woont nu in Baarle-Hertog (België). Babette werd begin dit jaar gevonden door de lokale politie van Kempen. Daarna kwam ze bij ons in tijdelijke noodopvang terecht. Babette stelt het heel goed en is daarom nu op zoek naar een nieuwe thuis waar ze met een of meerdere Kunekune varkens kan samenleven. Babette is erg sociaal en nieuwsgierig. Ze houdt van aandacht en kriebels. Ze is gewend aan contact met andere dieren.

bottom of page