De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van 5,5 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Woezel en Pip, Gereserveerd!!!

Woezel en Pip, Gereserveerd!!!

Woezel en Pip zijn broer en zus (bijna 3 jaar) en wonen nu in Geverik (L). Ze zijn gewend aan kinderen, honden, konijnen en kippen. Pip de dame is echt de baas, zij is ook wat groter en forser dan Woezel. Ze vinden het heerlijk om geaaid te worden op hun buikje. In de zomer vinden ze de sproeier en een lekker modder badje heerlijk. Ze komen enthousiast naar je toe als ze eenmaal gewend zijn.

Charlotte en Delphine, in noodopvang!!!

Charlotte en Delphine, in noodopvang!!!

Charlotte en Delphine zijn twee zeugen van ongeveer 6 jaar oud en ze wonen buiten in Lonneker (OV) Ze zijn Kunekune varkens maar hebben geen stamboek. Gelukkig zijn ze wel makkelijk te benaderen en vriendelijk van karakter. Op afstand zijn ze gewend aan geiten, schapen, kippen, poezen en honden. Met kinderen zijn ze niet eerder in contact gekomen, maar de verwachting is dat dit prima gaat. Kun je Charlotte en Delphine een plek en minimaal 500 m2 grasland bieden? Neem dan contact met ons op!

Koppeltje

Koppeltje

We zoeken een plek voor een koppel (borg en zeug) van 3,5 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Werkendam (Noord-Brabant). Deze twee varkens zijn lief en tam. De borg is een echte goedzak en doet geen vlieg kwaad. Het zeugje is onderdanig en volgt de borg. Ze zijn gewend aan contact met volwassen en kinderen. Ze zijn ook gewend aan contact met andere dieren.

Simba en Scar

Simba en Scar

Simba en Scar zijn borgen van 5 en 4 jaar oud. Ze woont buiten in Enschede (Overijssel). Simba (de witte) is zeer sociaal en houdt van aandacht. Hij heeft een beetje last van artrose, maar als hij goed op gewicht blijft, heeft hij hier niet veel last van. Scar (de zwarte) is een lieverd, maar ook een echte bangerik. Hij kan altijd gecharmeerd worden met wat eten. Beide varkens zijn gewend aan kinderen en honden. Simba en Scar zullen ook even op dieet moeten zodat ze weer wat fitter zijn.

Louis

Louis

Louis is een borg van ongeveer 1,5 jaar oud en hij woont buiten in Zwalm (BE). Louis leefde eerst samen met zijn zusje, maar sinds een jaar is hij alleen. Louis is een rustig en aanhankelijk varken. Hij laat zich prima aaien en is niet bang van mensen zolang hij maar rustig benaderd wordt. Louis is gewend aan kleine honden en kippen en gaat daar goed mee om. Hij leeft in een kleine ren, maar mag met regelmaat over het erf en komt dan ook graag even op bezoek in huis. Kun je Louis een plek bieden

Jorgos en Nikos, in Noodopvang!!!

Jorgos en Nikos, in Noodopvang!!!

Jorgos en Nikos zijn twee borgen van 7 jaar oud en ze wonen buiten in Oudenbosch (NB) De heren zijn zeer vriendelijk en sociaal, houden van kriebels, uitslapen en natuurlijk van eten! Ze scharrelen het liefst door de hele tuin. Jorgos en Nikos zijn gewend aan honden, geiten en paarden. Ze zijn nu een flinke ruimte gewend dus we zoeken iemand die minstens 250 m2 voor de heren beschikbaar heeft. Kun je Jorgos en Nikos een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Loeka

Loeka

Loeka is een zeugje van 10 jaar oud. Ze woont buiten in Heffen (BE). Loeka is wat afwachtend naar nieuwe mensen, maar eenmaal bekend kun je ze aanhalen en vraagt ze ook zelf naar aandacht. Sinds 2 jaar heeft Loeka wat last van mankheid, dit wordt gemonitord door de klauwbekapper. Loeka is gewend aan (kleine) honden en paarden. Kinderen is ze gewoon, maar ze houdt niet van schreeuwende kinderen.

Arnold en Sylvester

Arnold en Sylvester

Arnold (bruin) en Sylvester (zwart) zijn twee borgen van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Gullegem (BE). Beide heren zijn rustig en Sylvester laat zich wat makkelijker aaien dan Arnold. Ze zijn gewend aan kippen en kinderen. Arnold en Sylvester verblijven nu op een klein oppervlak en hebben behoefte aan meer ruimte om hun natuurlijk gedrag te tonen. Kun je Arnold en Sylvester een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Roos en Julia

Roos en Julia

Roos en Julia zijn twee zeugen van 6 jaar oud. Ze wonen buiten in Haarle (Overijssel). Roos en Julia wonen momenteel op een zorgboerderij. Hier staan ze samen op een wei met geiten, kippen en shetlanders. Regelmatig komen er kinderen bij in het weitje en dat vinden de dames prima. Ze houden van wroeten en kunnen in de zomer ook genieten van een modderbadje. Ze komen graag naar je toe als je wat lekkers voor ze hebt.

Truffel en Knorrie, in noodopvang!!!

Truffel en Knorrie, in noodopvang!!!

Truffel en Knorrie zijn twee borgen van bijna 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Monster (ZH). Truffel (de zwart-witte) houdt van aandacht en knuffelen. Knorrie (de zwarte) is wat meer op zichzelf. Eenmaal dat hij je vertrouwt, geniet hij af en toe ook graag van wat gekriebel. Ze woonden op een boerderij waar dagelijks kinderen kwamen. Truffel laat zich aaien door de kinderen, maar Knorrie houdt liever wat afstand. De heren zijn gewend aan geiten, schapen en ezels.

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje zijn twee borgen van ongeveer 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Breskens (Zeeland). De heren zijn tam, de ene houdt iets meer van aandacht en de andere is wat schuwer. Ze komen als je hun naam roept en zijn sociaal. Ze lopen samen met kippen en dat gaat goed. De kippen mogen ook op hun rug staan. Met honden botst het. Knorretje en Vlekje hebben hun omheining al een paar keer gesloopt. Ze zoeken dus een nieuwe plek waar een stevige omheining kan voorzien worden.

Knor

Knor

Knor, aka Knorrie, is een zeug van 6 jaar. Ze woont buiten in Den Haag (ZH). Ze is zachtaardig en lief. Ze woont buiten, maar mag overdag ook in huis. Ze houdt ervan om in de zon te liggen en is erg aanhankelijk aan haar eigenaars. Van visite is ze niet zo'n fan. Dan gaat ze liever naar buiten in haar veilig huisje. Knor is gewend aan contact met andere dieren. Het jongste katje mag ook op haar rug slapen. Knor heeft momenteel wat overgewicht, maar hier maken de huidige eigenaars al werk van!

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha zijn twee zeugen van ongeveer 5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Izegem (BE). Médèt is erg aanhankelijk naar de eigenaar en houdt van aandacht en geborsteld worden. Bertha is wat meer afwachtend en is beter gewend aan andere dieren dan aan mensen. Beide varkens zijn gewend aan kippen, konijnen, honden en katten. Kun je Médèt en Bertha een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Frits, Fleur en Guusje, in noodopvang!!!

Frits, Fleur en Guusje, in noodopvang!!!

Frits (3), Fleur (2,5) en Guusje (2,5) zijn een borg en twee zeugen en ze wonen buiten in Wolphaartsdijk (ZE). Frits is slim en lief, houdt van aandacht en is goed te benaderen. Hij leefde tot nog toe naast de dames, omdat hij niet gecastreerd was, maar dat is inmiddels wel gedaan. Hij dus samen met z'n maatjes verhuizen. Fleur en Guusje zitten bij elkaar, maar hebben een verschillend karakter. Fleur is eigenzinnig en gaat haar eigen gang, Guusje zoekt je op. Gewend aan kinderen en huisdieren.

Bob Ros en Frida Kahlo

Bob Ros en Frida Kahlo

Bob Ross en Frida Kahlo zijn een borg en zeug van 9 jaar oud en ze wonen buiten in Rijsbergen (NB). Frida is de baas en Bob vindt het prima om tweede viool te spelen. Toch is Bob wel degene die makkelijker nieuwe situaties aangaat. Ze zijn beiden binnen opgegroeid maar wonen nu al weer heel wat jaren buiten. Ze zijn gewend aan kinderen, katten, honden, kippen, paarden en ezels en dat gaat op zich prima al houdt Frida vaak wel wat meer afstand dan Bob.

Teun, Gereserveerd!!!

Teun, Gereserveerd!!!

Teun is een borg van 2,5 jaar oud en hij woont buiten in Bocholt (BE) Tot voor kort woonde Teun ergens anders in z'n eentje, twee maanden geleden is hij samengevoegd met een oudere zeug. Hij wil de rangorde bepalen, maar zijn beoogde maatje kan dat fysiek niet aan, wat het geen goede match maakt. Teun is lief en redelijk tam, maar zit nog vol jeugdige onstuimigheid. Een match met een varken van zijn eigen leeftijdsfase moet geen probleem zijn. Teun is gewend aan kinderen, kippen en honden.

Spekkie en Zwoertje

Spekkie en Zwoertje

Spekkie & Zwoertje zijn een borg en zeug van 2 en 5 jaar oud. Ze wonen buiten in Bathmen (OV). Zwoertje, de dame, is zeer tam en lief. Ze laat zich graag omvallen om gekriebeld te worden. Zwoertje heeft nu overgewicht. Met een dieet kan hier wat aan gedaan worden. Spekkie is kleiner als Zwoertje en is nog schuw. Hij kan dit wel nog aanleren. ’s Nachts slaapt hij tegen Zwoertje aan, maar overdag spendeert hij graag tijd alleen. De varkens zijn gewend aan contact met kinderen en andere dieren.

Romeo en Julia

Romeo en Julia

Romeo & Julia zijn een borg en zeug van ongeveer 3 jaar oud. Ze wonen buiten in Spijk (GD). Romeo & Julia zijn vriendelijke varkens. Ze hebben even wat tijd nodig om aan je te wennen. Eenmaal dat ze je vertrouwen, laten ze zich graag aaien en borstelen. Ze zijn gewend aan kippen. Ze zijn ook gewend aan honden, maar enkel met een omheining tussen. Julia klinkt vaak wat snotterig, maar ze heeft hier weinig last van.

3 zeugen

3 zeugen

Deze drie zeugen van onbekende leeftijd (we schatten ze in ieder geval minstens 4 a 5 jaar oud, maar zijn mogelijk ouder) wonen buiten in Rosmalen (NB). De drie zijn recent herplaatst op deze locatie via een fokker, maar hebben daar veel te weinig ruimte tot hun beschikking, waardoor ze blijven vechten. We zijn met enige spoed op zoek naar een plek waar deze drie dames terecht kunnen en ze minstens 150 m2 tot hun beschikking hebben. Of kleinere ren, met dagelijks uitloop over een groter terrein.

Blacky en Poetie

Blacky en Poetie

Blacky is een zeugje (leeftijd onbekend) en Poetie is een borg van 8 jaar oud. Samen wonen ze buiten op een groot terrein in Amsterdam. De varkens zijn aaibaar, lief en gewend aan de verzorgers. Ze zijn geen kinderen en dieren gewend, maar de verwachting is dat dit geen probleem op zal leveren. Kun jij hen samen een mooie plek bieden?

Knorrie en Spikkel

Knorrie en Spikkel

Knorrie en Spikkel zijn een borgje en een zeugje van ca. 4 jaar oud en wonen in Eesveen (OV). Ze zijn gewend aan dieren, vooral aan kippen en hebben nu een groot buitenverblijf. Ze hebben gestaan op een kinderdagverblijf en basisschool waar ze verzorgd werden door de kinderen. Kun jij Knorrie en Spikkel een mooie plek geven, neem dan contact met ons op.

Tinky en Winky

Tinky en Winky

Tinky en Winky zijn 2 zeugen van 7 à 8 jaar oud. Ze wonen buiten in Wierden (OV). Ze zijn heel makkelijk en vooral gezellig nieuwsgierig. Ook zijn de varkens gewend aan kippen en aan kinderen. Indien gewenst kan het nachtverblijf mee. Kun jij Tinky en Winky een nieuw thuis geven? Neem dan contact met ons op.

Spekkie, Spikkel & Blacky

Spekkie, Spikkel & Blacky

Spekkie, Spikkel & Blacky zijn 3 zeugen van ongeveer 2 jaar oud. Ze wonen buiten in Zarlardinge (BE). De 3 dames zijn sociaal en aaibaar. Ze zijn gewend aan contact met volwassenen en kleine kinderen. Ze zijn ook gewend aan contact met andere dieren, waaronder honden.

Bertha & Marie-Jeaneke

Bertha & Marie-Jeaneke

Bertha & Marie-Jeaneke zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen buiten in Zarlardinge (BE). De 2 dames zijn zachtaardig en braaf, maar niet echt aaibaar. Ze zijn gewend aan contact met mensen en andere dieren, waaronder honden. Met tijd en liefde kunnen de dames wel tammer gemaakt worden. De exacte leeftijd van Bertha en Marie-Jeaneke is niet gekend. We schatten dat ze ongeveer 5 à 6 jaar oud zijn.

Truitje en Tebbie

Truitje en Tebbie

Truitje en Tebbie zijn twee zeugjes van minimaal 7 jaar oud en wonen in Lekkerkerk. (ZH) Het zijn beide rustige varkens, Tebbie is dominanter dan Truitje. Ze zijn gewend aan volwassenen (kinderen onbekend) en lopen los op over het terrein en worden graag geaaid. Kun jij ze een plekje bieden, neem dan contact met ons op.

Freddy en Eddy

Freddy en Eddy

Freddy en Eddy zijn twee broertjes van vier jaar oud en wonen in Landgraaf (L). Beide varkens zijn vriendelijk naar mens en dier en komen graag naar je toe in ruil voor iets lekkers. Klauwen en tanden bijgewerkt. Kun jij de broertjes een plek bieden? Neem dan snel contact met ons op.

Moeke en Nelleke

Moeke en Nelleke

Moeder Moekie en dochter Nelleke zijn in 2018 door de huidige eigenaar geadopteerd uit een asiel en wonen in Koersel, Belgisch-Limburg. Ze waren zwaar verwaarloosd, maar na een intensief traject hebben ze grote stappen gezet in hun ontwikkeling, maar de eigenaar is helaas genoodzaakt een ander plekje voor ze te zoeken. Kun jij moeder en dochter laten zien wat aandacht en verzorging is? Neem dan snel contact met ons op voor het volledige verhaal en wie weet ben jij het die ze een plekje kan geven

Timmetje en Thea

Timmetje en Thea

Thea en Timmetjes zijn een zeugje en een borgje van vier en drie jaar oud en wonen in St. Oedenrode (Br.) Mama Thea is heel rustig en aaibaar, maar Timmetje heeft sterk de behoefte aan vaste verzorgers op een rustige plek, waar hij alle tijd en ruimte krijgt om vertrouwen te krijgen. Thea en Timmetje leven momenteel samen met kippen en konijnen en zijn gewend aan kleine kinderen, honden, katten en paarden. Kun jij ze een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Koda

Koda

Koda is een borg van zes jaar oud en woont in Bergen (Lb.) Koda is een rustig varken en is gewend om binnen en buiten te wonen. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden en houdt van een badje met warm weer. Koda is niet gewend aan andere dieren/kinderen. Kun jij Koda een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Otje en Frits

Otje en Frits

Otje en Frits zijn twee borgjes van drie jaar oud en wonen in Oene (Gld.). Beide varkens zijn lief, aaibaar en gek op lekkers. Ook zijn ze gewend aan kippen en honden. Otje en Frits mogen naast hun eigen verblijf ook op het terrein komen. Kun jij ze een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Knorretje en Fluppy

Knorretje en Fluppy

Knorretje en Fluppy zijn twee zeugjes van ca. 7 jaar oud en wonen in Drieslinter België. Ze komen naar je toe wanneer je ze roept, zijn vriendelijk maar ze zijn ook voorzichtig. Knorretje en Fluppy zijn gewend aan andere dieren en kinderen. Kun jij ze een plek bieden waar ze samen oud kunnen worden? Neem dan contact met ons op.

Boemel en Billy

Boemel en Billy

Boemel en Billy zijn twee beren van 2 jaar oud en wonen in Schulen (België.) Boemel is wat terughoudender, maar nieuwsgierig en Billy is heel rustig, zachtaardig en houdt van kriebels op z’n buik. Beide heren worden nog gecastreerd voor herplaatsing. Kun jij Boemel en Billy een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Balou en Boef

Balou en Boef

Balou (mei 2019) en Boef (2021) zijn twee borgjes en lopen samen los op het erf in Alphen (NB.) Beide varkens zijn handtam, gewend aan honden, katten en kippen. Kun jij ze een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Ola, Magnum en Twister

Ola, Magnum en Twister

De zusjes Ola, Magnum en Twister zijn drie jaar oud en wonen in Gendt (Gld.). De dames zijn gewend aan honden. Ze eten uit de hand, maar zijn niet gewend aan kinderen. Als ze er zin in hebben worden ze graag geborsteld. Kun jij ze een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Bram en Pebbles

Bram en Pebbles

Bram is een borgje van 4 à 5 jaar oud en Pebbles is een zeugje van ca. 7 jaar oud en wonen in Meppen (Dr.). De varkens lopen samen met geiten en kippen en zijn gewend aan honden. Verder zijn ze aanhankelijk en gewend aan kinderen. Kun jij ze een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Ciara

Ciara

Ciara is een gesteriliseerd zeugje van 4,5 jaar oud en woont in Amsterdam (NH). Ciara is nieuwsgierig naar andere dieren en kinderen, naar mensen toe is ze wat terughoudend. Kun jij Ciara een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Moonlight

Moonlight

Moonlight is een gesteriliseerd zeugje van 5 jaar oud en woont in Wijk bij Duurstede (UT). Ze houdt van knuffelen en als ze je eenmaal kent is ze superlief. Ze is niet gewend aan kinderen of dieren, vindt het leuk om te knuffelen en geborsteld te worden. Kun jij Moonlight een plek bieden? Neem dan contact met ons op.

Dirk & Evelien 9

Dirk & Evelien 9

Evelien en Dirk zijn moeder en Zoon. De moeder is ca. 1 jaar oud, Dirk enkele maanden en ze zitten momenteel in noodopvang in Beilen (DR). De moeder, Evelien, komt het best overeen met de zoon, Dirk (de rosse). Ze zitten sinds mei in de opvang en worden daar steeds meer gewend aan mensen. Ze komen ook al uit je hand eten. Naar vreemden toe zijn ze nog wat schuchter. Ze zijn klaar voor adoptie nu.

Zwijn

Zwijn

Zwijn is een borg van zes jaar oud en woont in Overasselt (GLD). Zwijn is aardig, niet opdringerig, eet netjes uit de hand en wanneer hij eenmaal het vertrouwen heeft gewonnen, laat hij zich graag kriebelen. Kun jij hem een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Hogwart Knor

Hogwart Knor

Hogwart Knor is een oudere borg en woont in Den Haag (NH). Hogwart is rustig en gewend aan dieren. Mensen vindt hij spannend, maar als je met het eten komt loopt hij met je mee. Hogwart heeft waarschijnlijk artrose in zijn heup, maar dit is geen probleem als hij ergens rustig van zijn oude dag kan genieten. Opstaan gaat goed. Kun jij hem een plek bieden, neem dan contact met ons op.