De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Brutus en Boris

Brutus en Boris

Brutus en Boris zijn twee borgjes van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Gouda (ZH). Het duo woont nu op een schoolterrein. De verantwoordelijke docent merkt echter dat Brutus en Boris de wisselingen van verzorgers en kinderen niet prettig vinden. Brutus is nog wel te benaderen, maar Boris kan maar niet wennen aan die wisselingen en blijft afstand houden. We zoeken daarom een plek waar het koppel vaste verzorgers heeft. Kun jij Brutus en Boris een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van 5,5 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Piggy en Pumba

Piggy en Pumba

Piggy en Pumba zijn twee borgen van 5 jaar oud en ze wonen buiten in Lommel (BE). Piggy en Pumba zijn heel erg handtam en goed te benaderen, ook door vreemden. Pumba is daarbij wel iets terughoudender, maar hij is wel weer de baas over Piggy. Ze zijn gewend aan honden, katten en paarden en ook aan jongere kinderen. Piggy en Pumba zijn gewend aan flinke wei en hebben dat ook op een volgende plek nodig. Kun je Piggy en Pumba een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Henkie en Bertus - in noodopvang

Henkie en Bertus - in noodopvang

Henkie en Bertus zijn twee borgen van ongeveer 5 jaar oud en ze verblijven in een tijdelijke noodopvang in Nieuwegein (UT). Beide heren hadden morbide obesitas, maar dankzij de noodopvang zijn ze inmiddels al veel gewicht kwijt. Ze zijn gewend aan schapen, geiten, kippen en konijnen. Nu nog een mooie forever plek! Kun je Henkie en Bertus een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Bella

Bella

Bella is een zeug van 4 jaar en woont in Haren (G). Ze is een intelligent varken dat gewend is aan veel aandacht, geïnteresseerd in wat er om haar heen gebeurd. Bella houdt van een rustige maar duidelijke benadering. Als ze merkt dat iemand onzeker is, dan kan zij de leiding overnemen. Er is met Bella gewandeld, ze kan kunstjes en mee in de auto. Gewend aan kinderen die rondliepen (zorgboerderij), maar niet laten aaien. Ook gewend aan andere varkens. Nu 100m2 (eerder kleiner, graag warme stal.

James Bond - Gereserveerd!

James Bond - Gereserveerd!

James is een borg van 3 jaar en woont in Dordrecht (ZH). Het is een lief varken, die redelijk goed luistert en volgzaam is. Hij krijgt graag aandacht, knuffels wordt graag geborsteld. Hij sloopt weinig, gilt weinig, zoekt alleen heel graag (liefst zelfstandig) de hele buurt af naar lekkers. Hij leeft in een 'logeergezin', waar vaak kinderen over de vloer komen en leeft met 2 honden, 2 katten. James gaat met de honden mee uit en is geheel zindelijk in huis en tuin.

Jul (wit) en Babe (zwart)

Jul (wit) en Babe (zwart)

Jul (2,5 jaar) en Babe (1,5 jaar) zijn 2 zeugen en wonen nu in Oldenzaal (G). Jul is lief en mag graag eten, maar ze laat zich niet makkelijk aanhalen maar niet knorrig. Babe is lief en wil zich voorzichtig aan laten halen. Ze hebben geen probleem met andere dieren en kinderen.

Woezel en Pip

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn broer en zus (bijna 3 jaar) en wonen nu in Geverik (L). Ze zijn gewend aan kinderen, honden, konijnen en kippen. Pip de dame is echt de baas, zij is ook wat groter en forser dan Woezel. Ze vinden het heerlijk om geaaid te worden op hun buikje. In de zomer vinden ze de sproeier en een lekker modder badje heerlijk. Ze komen enthousiast naar je toe als ze eenmaal gewend zijn.

Ruddy

Ruddy

Ruddy is een borg van 6 jaar woont nu in Ossendrecht (NB). Hij heeft altijd bij een konijntje gezeten. Andere dieren kan, maar met andere varkens is een uitdaging. Hoeveel ruimte hij gewend is, is niet precies bekend, wel dat hij van klein af aan binnen in huis was en nu (tijdelijk) in een paardenstal zit.

Bacon

Bacon

Bacon is een borg van 5 jaar oud en hij woont binnen in Assendelft (NH). Bacon is een lief varken en zijn eigenaars kunnen alles met hem doen. Hij is een echt mooi weer varken en heeft een hekel aan regen en kou. Bacon vraagt veel aandacht en het zou fijn zijn als hij bij een maatje zou kunnen gaan wonen. Bacon gaat soms mee wandelen en als hij dan katten of honden tegenkomt reageert hij daar goed op. Hij leeft nu binnen, maar buiten wonen met een maatje is ook een optie.

Charlotte en Delphine

Charlotte en Delphine

Charlotte en Delphine zijn twee zeugen van ongeveer 6 jaar oud en ze wonen buiten in Lonneker (OV) Ze zijn Kunekune varkens maar hebben geen stamboek. Gelukkig zijn ze wel makkelijk te benaderen en vriendelijk van karakter. Op afstand zijn ze gewend aan geiten, schapen, kippen, poezen en honden. Met kinderen zijn ze niet eerder in contact gekomen, maar de verwachting is dat dit prima gaat. Kun je Charlotte en Delphine een plek en minimaal 500 m2 grasland bieden? Neem dan contact met ons op!

Doortje

Doortje

Doortje is een zeug van 4 jaar oud en ze woont buiten in Oosterhout (NB) Doortje is super lief en toegankelijk, vroeger liep ze over het hele terrein. Echter sinds een jaar gaat het niet meer samen met de honden en moeten ze dus gescheiden gehouden worden. Haar eigenaars zien dat ze niet meer gelukkig is en gunnen haar meer.  Kun je Doortje een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Vicky - gereserveerd

Vicky - gereserveerd

Vicky is een zeug van 5 jaar oud en zij woont buiten in Diepenveen (Ov). Vicky is een lief varken dat binnen gewend was, maar de laatste tijd alleen buiten woont. Ze is gewend aan een poes en honden. Binnenkort worden haar hoefjes gekapt en krijgt ze inentingen. De reden dat ze weg gaat is een veel te kleine tuin en het alleen zijn zonder een maatje.

Kip - gereserveerd

Kip - gereserveerd

Kip is een zeug van 5,5 jaar oud en zij woont buiten in Olst (Ov). Kip is dol op aandacht en vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Ze heeft bij een blind varken gewoond wat helaas recent overleden is. Het zou fijn zijn wanneer Kip weer een (rustig) maatje krijgt, omdat ze zelf een tijdje minder mobiel was. Kip is gewend aan kippen en kinderen.

De twee zussen

De twee zussen

De twee zussen zijn zeugen van een jaar of 4 oud en ze wonen buiten in Beugen (NB) Ze zijn ooit overgenomen van een kinderboerderij en kunnen ook nu helaas niet blijven op de plek waar ze zijn. De dames zijn vriendelijk en nieuwsgierig en nooit ziek geweest. Ze lopen nu samen met kippen en dat gaat prima. Kun je de twee zussen een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Spare, gereserveerd! (Rib is overleden)

Spare, gereserveerd! (Rib is overleden)

Spare en Rib zijn twee zussen van 3 jaar oud en ze wonen buiten in Mierlo (NB). De dames zijn super lief, zitten met slecht weer het liefst in hun hok met veel stro, maar in de zomer zijn het echte zonaanbidders. De dames zijn gewend aan kippen en pony's. Kun je Spare en Rib een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Freddie - gereserveerd

Freddie - gereserveerd

Freddie is een borg van ongeveer 6 jaar oud en hij woont buiten in Drempt (G). Freddie is een lief varken, wat een beetje de kat uit de boom kijkt. Hij houdt erg van knuffelen en geaaid worden. Hij had een maatje, maar die is onlangs overleden, dat mist hij nu. Paarden, kippen en honden is hij bekend en vertrouwd mee, maar daar bemoeit hij zich niet mee.

Puck

Puck

Plek gezocht voor Puck! Puck is een zeug van 7 jaar oud. Zij woont in Zoetermeer (ZH). Zij woont op een kinderboerderij en is gewend aan volwassenen en kinderen. Op het moment woont ze met haar zus, en mag ze eenmaal per week op een grote wei waar ze tussen de geiten, schapen en koeien loopt. Het zou voor Puck fijn zijn wanneer ze een plek heeft waar ze altijd lekker kan rennen en wroeten.

Rosa

Rosa

Rosa is een zeug van 5 jaar oud en ze woont buiten in Assen (DR). Rosa is een vriendelijk varken en voor haar eigenaars handtam, maar bij vreemden kijkt ze wel altijd even de kat uit de boom. Rosa houdt ervan om in de zon te liggen, te knagen aan het hek en te schuren tegen bomen. Rosa is gewend aan kinderen, honden en konijnen en dat gaat prima. We zoeken een plek voor Rosa waar ze meer ruimte heeft en een maatje om mee samen te leven. Kun je Rosa een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Elvis

Elvis

Elvis is een borg van 5 jaar oud en hij woont buiten in Dordrecht (ZH) Elvis is wat groter uitgevallen dan de meeste minivarkens, denk 1,20 lang en 60 cm hoog. Hij is heel goed te benaderen en lief. Ook is hij gewend aan samenleven met andere varkens, geiten en gewend aan kinderen in zijn buurt. Elvis woont nu op een klein stukje grond en graag vinden we een plek waar zijn grotere lichaam wat meer tot uiting kan komen. Kun je Elvis een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Whopper - Gereserveerd!

Whopper - Gereserveerd!

Whopper is een zeug van 5 jaar oud en ze woont binnen en buiten in Hillegom (ZH) Whopper is super lief naar haar eigenaars en komt graag knuffels halen. Vreemde mensen vindt ze wat eng en het zal dan waarschijnlijk ook wel even duren voordat je haar vertrouwen hebt gewonnen. Ze leeft nu zonder andere dieren, maar ze gaat prima om met de vogels en katten die haar tuin bezoeken. Gewend aan kinderen op afstand. Whopper is gesteriliseerd . Kun je Whopper een plek bieden? Neem dan contact met op!

Billy

Billy

Billy is een zeug,1,5 jaar oud en woont in Dronten (OV). Billy is een lief en aanhankelijk varken. Ze heeft eerder op twee andere plekken gewoond en inmiddels op haar derde adres, terwijl ze precies in de rangorde leeftijd zit. Dit uit zich door rangorde gedrag naar de aanwezige kinderen, op het moment dat ze in de wei komen. Volwassenen ziet ze zonder problemen als hoger in rang. Het liefst zien we haar bij een varken wat wat ouder is als zij. Ze is gewend aan andere varkens, kippen en konijnen

Fam. Zwijnig - Gereserveerd!

Fam. Zwijnig - Gereserveerd!

De familie Zwijnig bestaat uit een moeder en haar dochters, ongeveer 5 en 3 jaar oud. Ze wonen buiten in Putten (GE). Alle 3 de dames zijn rustig van karakter, goed aan te halen. Ze brengen hun tijd door met in de modder rollen, schuren aan de bomen, slapen en eten. De familie is niet gewend aan andere dieren op deze locatie, maar wellicht wel op de vorige locatie waar ze gewoon hebben. Gewend aan schrikdraad, dat gaat prima. Ze leven nu op 100 m2 en we willen graag dat ze wat groter gaan wonen.

Saartje en Dirk

Saartje en Dirk

Saartje en Dirk zijn een zeug en borg van iets meer als 1 jaar oud en ze wonen buiten in Yerseke (ZE) Het zijn enorme knuffelaars, maar ze kunnen ook heel ondeugend zijn, wat past bij hun leeftijd. Ze wonen nu op een wat kleiner oppervlak en we verwachten dat dat ondeugende gedrag ook zal afnemen als ze iets meer ruimte om zich heen hebben, waar ze voldoende uitdaging kunnen zoeken. Zowel Saartje als Dirk gaan prima met kinderen, ook het samenleven met hond kippen, konijnen en katten gaat prima.

Lola, Mini en Toos -Gereserveerd!

Lola, Mini en Toos -Gereserveerd!

Lola, Mini en Toos zin 3 zeugen tussen de 3 en 6 jaar oud. Ze wonen in Sint Maarten (NH). Ze hebben een tijdje op een kinderboerderij gewoond en zijn gewend aan kinderen, geiten, kippen, konijnen, eenden, cavias, schapen en paarden. Lola en Mini zijn zusjes. Toos kan beter met wat grotere kinderen. Ze wonen nu op een wat kleiner oppervlak. Het zou heerlijk zijn wanneer ze wat meer de ruimte krijgen.