top of page

De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen. We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. U kunt hier een donatie doen

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl:

* Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
* Naam
* Leeftijd
* Geslacht (geholpen of niet)
* Korte gedragsomschrijving
* Gewenning aan andere dieren/kinderen

* Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
* Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
* Woonplaats
* Telefoonnummer

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Knor en Knar

Knor en Knar

Knor en Knar zijn een borg en zeug van 5,5 jaar oud en ze wonen buiten in Tubbergen (OV) Knor (de bonte) is slechthorend, maar heeft daar in de praktijk weinig last van. Beiden zijn lief en aanhankelijk en gewend aan kippen en kinderen. Knar kan tijdens haar berigheid wat opdringerig zijn naar Knor, maar die laatste laat zich dat welgevallen. Kun je Knor en Knar een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Pip

Pip

Pip is een zeug van 5 jaar. Ze woont nu in Geverik (L). Ze is gewend aan kinderen, honden, konijnen en kippen. Pip is wat groter en forser. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden op haar buikje. In de zomer vindt ze de sproeier en een lekker modder badje heerlijk. Ze komt enthousiast naar je toe als ze eenmaal gewend is.

Roos en Julia

Roos en Julia

Roos en Julia zijn twee zeugen van 6 jaar oud. Ze wonen buiten in Haarle (Overijssel). Roos en Julia wonen momenteel op een zorgboerderij. Hier staan ze samen op een wei met geiten, kippen en shetlanders. Regelmatig komen er kinderen bij in het weitje en dat vinden de dames prima. Ze houden van wroeten en kunnen in de zomer ook genieten van een modderbadje. Ze komen graag naar je toe als je wat lekkers voor ze hebt.

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje

Knorretje en Vlekje zijn twee borgen van ongeveer 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Breskens (Zeeland). De heren zijn tam, de ene houdt iets meer van aandacht en de andere is wat schuwer. Ze komen als je hun naam roept en zijn sociaal. Ze lopen samen met kippen en dat gaat goed. De kippen mogen ook op hun rug staan. Met honden botst het. Knorretje en Vlekje hebben hun omheining al een paar keer gesloopt. Ze zoeken dus een nieuwe plek waar een stevige omheining kan voorzien worden.

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha

Médèt en Bertha zijn twee zeugen van ongeveer 5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Izegem (BE). Médèt is erg aanhankelijk naar de eigenaar en houdt van aandacht en geborsteld worden. Bertha is wat meer afwachtend en is beter gewend aan andere dieren dan aan mensen. Beide varkens zijn gewend aan kippen, konijnen, honden en katten. Kun je Médèt en Bertha een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Bertha & Marie-Jeaneke

Bertha & Marie-Jeaneke

Bertha & Marie-Jeaneke zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen buiten in Zarlardinge (BE). De 2 dames zijn zachtaardig en braaf, maar niet echt aaibaar. Ze zijn gewend aan contact met mensen en andere dieren, waaronder honden. Met tijd en liefde kunnen de dames wel tammer gemaakt worden. De exacte leeftijd van Bertha en Marie-Jeaneke is niet gekend. We schatten dat ze ongeveer 5 à 6 jaar oud zijn.

In bemiddeling - Romeo en Julia

In bemiddeling - Romeo en Julia

Romeo & Julia zijn een borg en zeug van ongeveer 3 jaar oud. Ze wonen buiten in Spijk (GD). Romeo & Julia zijn vriendelijke varkens. Ze hebben even wat tijd nodig om aan je te wennen. Eenmaal dat ze je vertrouwen, laten ze zich graag aaien en borstelen. Ze zijn gewend aan kippen. Ze zijn ook gewend aan honden, maar enkel met een omheining tussen. Julia klinkt vaak wat snotterig, maar ze heeft hier weinig last van.

Spekkie en Zwoertje

Spekkie en Zwoertje

Spekkie & Zwoertje zijn een borg en zeug van 2 en 5 jaar oud. Ze wonen buiten in Bathmen (OV). Zwoertje, de dame, is zeer tam en lief. Ze laat zich graag omvallen om gekriebeld te worden. Zwoertje heeft nu overgewicht. Met een dieet kan hier wat aan gedaan worden. Spekkie is kleiner als Zwoertje en is nog schuw. Hij kan dit wel nog aanleren. ’s Nachts slaapt hij tegen Zwoertje aan, maar overdag spendeert hij graag tijd alleen. De varkens zijn gewend aan contact met kinderen en andere dieren.

Ola, Magnum en Twister

Ola, Magnum en Twister

De zusjes Ola, Magnum en Twister zijn drie jaar oud en wonen in Gendt (Gld.). De dames zijn gewend aan honden. Ze eten uit de hand, maar zijn niet gewend aan kinderen. Als ze er zin in hebben worden ze graag geborsteld. Kun jij ze een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Didi, Bobo en Rudi - noodopvang

Didi, Bobo en Rudi - noodopvang

Didi, Bobo en Rudy zijn zeugjes van 9 jaar. Ze wonen nu in de noodopvang in Overschild (G). Wegens verhuizing naar kleinere woonomgeving van de oude dame waar ze bij woonden, konden ze niet blijven. Ze zijn gewend aan dieren en kinderen, maar zijn niet handtam. Kun je Didi, Bobo en Rudy een plek bieden op een plek waar ze lekker varken mogen zijn? Neem dan contact met ons op.

Sien en Maria

Sien en Maria

Sien & Maria zijn twee zeugjes van 12 jaar oud en wonen in Wommelgem (België). De varkens houden van wroeten, in de modder liggen en gekroeld worden achter hun oren. Ze zijn gewend aan kippen, een pony, de hond (op afstand). Met hele kleine kinderen is voorzichtigheid geboden i.v.m. rangorde. Verder zijn ze kinderen gewend en dat gaat goed. Kun jij Sien & Maria een plek bieden, neem dan contact met ons op.

Biggy en Smalls

Biggy en Smalls

Biggy en Smalls zijn twee zeugjes van ca. drie jaar oud en wonen op Texel. Graag zien we een plek waar ze de ruimte hebben en oud kunnen worden. Ze zijn tam, lief en nog wat angstig gezien de oude schuur waar ze in zaten en uit zijn gehaald, maar zeker niet agressief. Ze reageren goed op andere dieren. Kun jij ze de plek geven die ze verdienen? Neem dan contact met ons op.

Dollie, Lot en Lientje

Dollie, Lot en Lientje

Dollie, Lot en Lientje zijn 3 zeugjes van 12 jaar. Ze wonen in Nieuw Beerta (G) Dollie is de grootste en de baas, Lot en Lientje zijn haar halfzusjes.Als je ze roept komen ze aanrennen voor lekkers.Ze zijn gewend aan borstelen, kippen, katten en honden. Kun jij deze dames een plek bieden? neem dan contact met ons op!

Mobutu en Moefasa

Mobutu en Moefasa

Mobutu is een borg van 4 jaar, Moefasa is een zeug van 3,5 jaar. Ze wonen nu in Wingene (Be). Mobutu is Heel rustig en aanhankelijk, houd van een knuffel en een goede borstelbeurt. Moefasa is wat afstandelijker. Ze is erbij gekomen toen Mobutu naar buiten verhuisd is, als gezelschap. Ze zijn gewend aan kinderen, kippen en honden. Kun je Mobutu en Moefasa een plek bieden? Neem dan contact met ons op!

Peppie en Kokkie - in noodopvang

Peppie en Kokkie - in noodopvang

Plek gezocht voor Peppie en Kokkie (2 zeugen van ?? jaar). Ze wonen nu in de noodopvang in Chaam (NB). Het zijn buitenvarkens die kindjes echt te gek vinden. Neem dan contact met ons op via mail@hobbyvarkenvereniging.nl

In bemiddeling - Witte en Blacky

In bemiddeling - Witte en Blacky

Plek gezocht voor Blacky en Witte. Blacky (borg van 8 jaar) en Witte (zeug van 8 jaar), ze wonen nu in Tilburg (NB). Witte is een heerlijk actief, enthousiast, soms pittig varken wat van aaien houdt en redelijk vocaal is. Blacky is een lief varken, maar wat terughoudend in contact. Ze zijn gewend aan kinderen, konijnen, schapen, geiten, kippen, fazanten en andere kleinere vogels op de kinderboerderij. Neem dan contact met ons op via mail@hobbyvarkenvereniging.nl

Betsy en Juul

Betsy en Juul

Betsy en Juul zijn een zeug en borg van 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Lummen (Limburg, België). Betsy en Juul zijn nieuwsgierig, maar eerder terughoudend naar nieuwe mensen. Eens ze jou vertrouwen, laten ze zich graag aaien. Ze leven samen met kippen en dat gaat erg goed. Doordat Betsy en Juul in het verleden ooit aangevallen zijn door honden, zijn ze eerder wantrouwig naar honden toe. Maar zolang er een hek tussen hen en de honden is, hebben ze er niet al te veel last van.

Thorra

Thorra

Thorra is een zeug van 3,5 jaar. Ze woont momenteel in Izegem (West-Vlaanderen). In het begin, is Thorra wat afwachtend, maar eens ze je vertrouwt is ze erg lief en aanhankelijk. Ze krijgt graag een goede massage. Hiervoor gaat ze ook met plezier op haar zij liggen. Thorra kent ook haar naam als je haar roept en is het gewend om uit de hand te eten. Ze is gewend aan contact met kippen, konijnen en honden. We zijn op zoek naar een plek waar Thorra met een of meerdere varkens kan samenleven.

Big, Babe en Bibi

Big, Babe en Bibi

Big, een borg van 6 jaar, Babe en Bibi (halfzussen), zeugjes van 1,5 jaar). Ze wonen nu in Moerzeke (Be). Big is een stoere borg met een klein hartje. Hij heeft tijd nodig om je vertrouwen te winnen, verder heeft hij het niet zo op honden, maar katten en kippen vind hij prima. Babe is supertam en komt graag naar je toe en slaapt graag samen met Big of haar zus. Bibi is een echte knuffelkont, de kinderen vinden dit uiteraard erg leuk. Babe en Bibi vinden honden in de buurt geen probleem.

Freddie

Freddie

Een plek gezocht voor Freddie! Freddie is een borg van 7 jaar. Hij woont nu in Essen (Be). Freddie is groot en doof, produceert mede daarom nogal wat geluid. Hij is lief, tam en sociaal met andere varkens. Verder is hij gewend aan kippen en papagaaien. Freddie houdt van groenvoer. Het liefst zou hij in een gebied lopen waar hij naar hartelust kan grazen. Kun je Freddie een plek bieden bij een soortgenoot?

In bemiddeling - Knorrie

In bemiddeling - Knorrie

Plek gezocht voor Knorrie! Knorrie is een zeugje van 8 jaar en woont nu in Tienhoven (Ut). Knorrie is een lief en sociaal varken. Ze mist haar moeder, die recentelijk is overleden en zou graag bij een soortgenootje willen wonen. Knorrie kan met dieren zoals pony, kippen en een geit, maar ook met kinderen goed omgaan

Sjors en Sjimmy

Sjors en Sjimmy

Plek gezocht voor Sjors & Sjimmy! Sjors & Sjimmy zijn 2 borgjes van 4 jaar. Zij wonen nu in Den Bosch (NB). Dit zijn twee hele gezellige varkentjes, maar knuffelen slaan ze liever over. Met lekker eten kun je ze altijd blij maken. Ze houden van een stukje grond waarin ze fijn samen kunnen wroeten.

Lotje en de drie biggetjes

Lotje en de drie biggetjes

Plek gezocht voor Lotje en de drie biggetjes! Lotje en de drie biggetjes zijn 4 zeugjes van bijna 2 jaar. Zij wonen nu in Hechtel-Eksel (Be). Het zijn leuke en leive varkjes, die met een beetje geduld ook naar je toe komen. Soms zijn ze wat ondeugend en gaan ze aan de wandel. De dames kunnen het goed vinden met kippen en ze hebben eerder bij een geitje en Shetlanders gestaan. Dat ging ook prima.

Knorremans

Knorremans

Plek gezocht voor Knorremans! Knorremans is een borg van 14 jaar. Hij woont nu buiten in Bergambacht (ZH). Knorremans loopt nu lekker te wroeten en grazen op een dijk. Dit deed hij met zijn vriendje geit, die helaas onlangs is overleden. Het zou daarom leuk zijn om een nieuwe plek te vinden voor Knorremans waar hij lekker samen met een nieuw maatje zijn oude dag kan beleven. Hij ligt graag in zijn hok of buiten in het zonnetje.

Teun en Cloë

Teun en Cloë

Plek gezocht voor Teun en Cloë! Teun (borg 4 jaar) en Cloë (zeug 3 jaar). Zij wonen nu buiten in Lisse (ZH). Teun is een gezellige goedzak. Hij houdt ervan om in de zon te liggen en op zijn buik gekriebeld worden. Hij laat zich graag aaien. Cloë heeft vroeger binnen gewoond. Ze is een nieuwsgierig varkentje en houdt van aandacht. Geaaid en gekriebeld worden vindt ze heerlijk. Ze zijn beide gewend aan mensen, honden en katten

Lola

Lola

Plek gezocht voor Lola! Lola is een zeugje van 7 jaar. Zij woont nu binnen en buiten in Bleiswijk (ZH). Lola is een schattig varkentje, behalve wanneer ze berig is, dan is ze wat minder gezellig. Ze luistert naar haar naam en komt naar je toe, dan vindt ze het fijn om geaaid te worden. Ze is gewend aan kinderen en je kunt haar uit de hand voeren.

Roze en Gijsje

Roze en Gijsje

Plek gezocht voor Roze en Grijsje! Roze en Grijsje zijn twee zeugjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Schoonaarde, Dendermonde (Be). Deze dames zijn aan vele dieren gewend, zoals kippen, ganzen en eenden. Roze en Grijsje houden meer van rust op een eigen stukje grond.

Gerrit en Dirk

Gerrit en Dirk

Plek gezocht voor Gerrit en Dirk! Gerrit en Dirk zijn broers (borgen) van 5 jaar. Zij wonen nu in Tungelroy (klein dorpje bij Weert) (L). Dirk is de dominantste van de twee broers. Hij vind het heerlijk om op zijn buik gekriebeld te worden. Gerrit schrikt wat eerder dan zijn stoere broer. Ze leven buiten samen met wat kippen.

Binky en Gastonnetje

Binky en Gastonnetje

Plek gezocht voor Binky en Gastonnetje! Binky en Gastonnetje zijn 2 zeugjes van 7 jaar. Zij wonen nu in Herk-de-Stad (Limburg, Be). Het zijn lieve dametjes die goed met kinderen en andere dieren samen kunnen. Zo hebben ze altijd met geiten en kippen in een grote wei gewoond.

Dolly en Marije

Dolly en Marije

Dolly en Marije zijn twee zeugen, geschat tussen de 5 en 8 jaar oud en ze verblijven momenteel in noodopvang in Drachtstercompagnie (FR). Ze zijn heel erg op zichzelf, ondernemen alles met z'n tweeën en zijn duidelijk aan elkaar gehecht. Ze zoeken inmiddels wel meer toenadering naar hun verzorgers, zeker als er eten in het spel is. We zoeken voor de dames een plek waar ze hun eigen ruimte krijgen, met vaste verzorgers en waar er verder niet veel van hen verwacht wordt.

Loesje en Lobke

Loesje en Lobke

Plek gezocht voor Loesje (witte) en Lobke (zwarte)! Loesje en Lobke zijn 2 zeugjes van 6 jaar. Zij wonen nu in Dwingeloo (Dr). Loesje is helaas blind geworden, omdat ze te dik was, maar ze red zich prima met neus en oren. Nu is ze weer mooi op gewicht. De dames zijn andere dieren zo als, kippen, honden, paarden en katten gewend. Er kwamen ook regelmatig kinderen aaien en eten geven, omdat ze vlakbij vakantiehuisjes staan. Je kunt na wat oefenen ook met ze gaan wandelen.

Charlie en Chaplin

Charlie en Chaplin

Plek gezocht voor Charlie & Chaplin! Charlie en Chaplin zijn borgjes van 2 jaar oud. Ze wonen momenteel in Riemst (Limburg). Charlie en Chaplin zijn schuw, maar laten zich geaaid worden eens ze aan je gewend zijn. Ze luisteren naar hun naam en zijn nieuwsgierig. Ze hebben ervaring met andere dieren. De heren zijn slim en nieuwsgierig en gaan graag op ontdekking, ze hebben dus een stevige omheining nodig.

Babet en Noortje

Babet en Noortje

Plek gezocht voor Babet en Noortje! Babet en Noortje zijn twee zeugjes van 3,5 jaar. Zij wonen nu in een tijdelijke opvang in Ravenstein (NB). Twee gezellige Brabantse dames die van kroelen en spelen houden. Ze zijn echte buitenvarkens, gewend aan allerlei dieren, zoals schapen en ze houden van kinderen.

Piggy

Piggy

Plek gezocht voor Piggy! Piggy is een zeugje van 8 jaar. Zij woont nu in Laarne (Be). Het is een beetje een "einzelgänger", maar staat in de wei naast andere varkens. Piggy kan samen met kippen en kan ook met kinderen overweg. Ze houdt van lekker veel stro in haar hok, dan is ze tevreden.

Big en Betsy

Big en Betsy

Een plek gezocht voor Big en Betsy! Big (roze varken) & Betsy (dalmatiër) zijn 2 zeugjes en zusjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Mortsel (Be). Big is een lieverd en niet zo erg vlot. Betsy is duidelijk de baas van deze gezusters. Kippen legden hun eieren in het slaaphok, dat vonden de dames prima. De dames reageren rustig wanneer er mensen met honden langs hun weitje lopen.

In bemiddeling - Henk

In bemiddeling - Henk

Plek gezocht voor Henk! Henk is een borg van 6 jaar. Hij woont nu in Helmond (NB). Henk is in huis opgegroeid om hem voor te bereiden op het wonen bij een Montessorischool. Iedere klas zorgde om beurten voor hem. Tijdens de coronaperiode is hij veel alleen geweest. Henk woont samen met konijnen en kippen.

Chopsy

Chopsy

Plek gezocht voor Chopsy! Chopsy is een borg van 2 jaar. Hij woont nu in Menen (Be). Chopsy is een heerlijk varkentje wat graag met allerlei speeltjes speelt. Hij vindt het heel fijn om geborsteld te worden. Dingen die wapperen vindt hij wat spannend. Chopsy kent kinderen en speelt er graag mee, zij het wel wat onstuimig. Hij is verder bekend met katten en konijnen.

Bep, Toos en Boris - noodopvang

Bep, Toos en Boris - noodopvang

Plek gezocht voor Bep, Toos en Boris Bep en Toos zijn 2 zeugjen van 3 jaar en Boris is 5 jaar. Zij verblijven nu in Hem (NH). Bep, Toos en Boris zijn lieve, vriendelijke varkens Boris is blind, maar dat beperkt hem niet

In bemiddeling - Pumba

In bemiddeling - Pumba

Plek gezocht voor Pumba bij een soortgenootje! Pumba is een zeugje van 3,5 jaar. Zij woont nu in Maassluis (ZH). Pumba is een knuffelig varken wat gewend is om binnen te wonen. Ze is creatief met keukenkastjes wanneer het om eten gaat. Pumba vindt het heerlijk om in het zonnetje te liggen, verder is het een echte verzamelaar. Kun je Pumba een plek bieden bij een soortgenootje?

Frenkie

Frenkie

Frenkie is een borg van vermoedelijk een jaar oud en hij verblijft momenteel in een noodopvang in Ell (LI). Frenkie werd zwervend aangetroffen in Deurne. Hij heeft een kleine hernia, maar het levert geen ongemak voor hem op. Frenkie is een lief, toegankelijk varken. Omdat hij nog jong is, verwachten we dat hij probleemloos kan leren met andere dieren samen te leven. We weten niet veel van zijn achtergrond, maar bij de noodopvang hebben ze Frenkie leren kennen als een gezonde, benaderbare big.

Bacon

Bacon

Plek gezocht voor Bacon! Bacon is een borg van 3 jaar. Hij woont nu in Kruibeke (Be). Bacon is een vriendelijk varkentje, die het liefst eerst de kat uit de boom kijkt, maar na een tijdje zal hij heerlijk bij je komen snuffelen. Hij heeft samengewoond met een konijntje en katten zijn geen probleem. Een actieve hond zou wel eens een uitdaging voor hem kunnen zijn, maar een oudere, rustige hond zou waarschijnlijk beter samen gaan met Bacon.

Binkie en Knorretje

Binkie en Knorretje

Plek gezocht voor Binkie en Knorretje! Binkie en Knorretje zijn twee borgjes van 2 jaar. Zij wonen nu Steenbergen (NB). Binkie en Knorretje zijn twee lieve, aanhankelijke en ondeugende varkens, die enorme houden van kroelen. Ze zijn broertjes en echte maatjes. Binkie en Knorretje zijn gewend aan oudere kinderen. Ze wonen bij eenden, katten en konijnen en vinden dat allemaal prima.

Sjors en Sjimmie

Sjors en Sjimmie

Plek gezocht voor Sjors en Sjimmie! Sjors en Sjimmie zijn twee borgjes van 5,5 jaar. Zij wonen nu bij een zorginstelling in Nijverdal (Ov). Sjors en Sjimmie zijn twee knuffelkonten die heel graag geaaid worden. Ze hebben vaak bezoek van kinderen en volwassenen, dus zijn best veel aandacht gewend. De zorglocatie gaat verhuizen naar een kleinere locatie en helaas kunnen Sjors en Sjimmie dan niet mee.

Spekkie en Lappie

Spekkie en Lappie

Plek gezocht voor Spekkie en Lappie! Spekkie is een borg en Lappie een zeug van 1 jaar. Zij wonen nu in Mijdrecht (Ut). Spekkie en Lappie zijn erg tam en worden graag geknuffeld. Ze zijn helemaal vertrouwd met mensen. Spekkie en Lappie zijn opgegroeid met 3 kinderen, honden en katten. Ze vinden het heerlijk om geborsteld te worden.

Pitta

Pitta

Plek gezocht voor Pitta! Pitta is een zeug. Zij woont nu in Ardooie (Be). Pitta is een superlief varkentje. Ze heeft op dit moment nog wat overgewicht, maar met wat aanpassing van haar voeding, komt dat vast en zeker goed. Pitta is gewend aan honden, katten en ook kinderen vindt ze leuk.

Edje en Vlekkie

Edje en Vlekkie

Plek gezocht voor Edje en Vlekkie! Edje en Vlekkie zijn 2 zeugjes van 2 jaar. Zij wonen nu in Den Dungen (NB). Edje en Vlekkie zijn 2 leuke zusjes, die graag geaaid worden. Ze vinden kinderen en katten heel gezellig om zich heen en kunnen het met andere dieren ook goed vinden. Dit zijn 2 leuke dames die in een fijne wei een nieuwe kans verdienen.

Brechtje

Brechtje

Brechtje is een zeugje van enkele maanden oud. Ze verblijft momenteel in noodopvang Beilen (Drenthe). Brechtje kwam in onze noodopvang nadat ze gevonden werd op straat. Brechtje is een typisch jong varkentje. Ze is nieuwsgierig, speels en sociaal. Ze houdt van kroelen én woelen. Brechtje is gewend aan contact met volwassenen en kinderen. Brechtje heeft dna van een groter ras gemixt in zich. Hierdoor zal ze groter worden dan een gemiddeld minivarken en zal ze minimaal 200 m2 nodig hebben.

Betsy en Harrie

Betsy en Harrie

Plek gezocht voor Betsy en Harrie! Zij wonen in Voorburg (ZH). Betsy is een zeug van 6 jaar, Harrie is een borg van 2 jaar. Betsy is een leuk varken met eigen willetje, gek op mensen en andere dieren en niet snel bang. Ze is een knuffelkont. Harry is wat onzekerder, heeft meer tijd nodig om aan je te wennen. Daarna is hij een gezellig varken. Ook Harrie houdt van knuffelen. Betsy en Harrie spelen en wroeten samen, zijn gewend aan kinderen en andere dieren.

Bibbel en Truffel

Bibbel en Truffel

Bibbel (zeug) en Truffel (borg) zijn 8 jaar. Zij wonen nu in Vuren (G). Bibbel is echt de baas van de twee rustige varkens. Ze wonen op een kinderboerderij, maar het zou fijn zijn wanneer ze hun 'oude dag' op een wat rustigere plek kunnen doorbrengen. Ze zijn gewend aan allerlei dieren en veel bezoekers van klein tot groot op de kinderboerderij. Voor een appeltje, of twee, heb je er 2 grote vrienden bij.

Orky en Porky

Orky en Porky

Orky en Porky zijn twee Kune Kune zeugen van 6 jaar. Ze wonen momenteel in Nijnsel (NB). De dames zijn ontzettend jolig en doorgaans eerder rustig. Ze zijn heel sociaal en nieuwsgierig. Ze laten ook graag hun mening horen. Orky is slechtziend. Porky is dominant en durft hier soms misbruik van te maken. Daarom worden ze best op een afstandje van elkaar gevoerd. Orky en Porky zijn gewend aan contact met honden.

Babe

Babe

Babe is een zeugje van 1 jaar. Ze woont momenteel in Bocholtz (L). Babe is een lief varkentje dat houdt van aandacht. Ze wordt graag gekriebeld op haar buik en kin. In het begin is Babe eerder afstandelijk, maar ze zal snel aan je wennen als je tijd spendeert met haar. Dan komt ze ook graag uit je hand eten. Momenteel is Babe eraan gewend om zowel binnen als buiten rond te lopen.

Kizmo en Corky

Kizmo en Corky

Kizmo en Corky zijn twee zeugjes van 1 jaar. Ze wonen momenteel in Mill (NB). De dames zijn erg lief en sociaal. Ze komen ook uit je hand eten eens ze gewend zijn aan je. Kizmo en Corky zijn gewend aan contact met kinderen en honden.

Porky en Babe

Porky en Babe

Porky en Babe zijn een borg en zeug van 5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Tweede Exloërmond (DR). Porky en Babe zijn lief en aanhankelijk. Babe wordt graag gekroeld, Porky is meer op zichzelf. Maar eens hij aan je gewend is en zelf naar je toekomt, kan hij ook genieten van geaaid worden. Porky en Babe delen hun wei momenteel met andere dieren, waaronder ganzen, eenden en geiten. Ze zijn ook gewend aan contact met kinderen en honden.

Kaatje

Kaatje

Kaatje is een zeugje van 5 jaar oud. Ze woont momenteel in Hoevelaken (Gelderland). Kaatje is een ontzettend lief, zachtaardig, open en tam meisje. Ze eet uit je hand en vindt het heerlijk als ze geaaid wordt, vooral onder haar hals & buik. Ze is gewend aan kippen en contact met kinderen.

in bemiddeling - Beertje

in bemiddeling - Beertje

Beertje is een borg van 3 jaar oud. Hij woont momenteel in Oordegem (Oost-Vlaanderen). Beertje werd gevonden en gevangen met behulp van de brandweer. Hij is braaf en sociaal, maar nog wat angstig. Na wat tijd en liefde, kan hij zeker verder gesocialiseerd worden. Beertje leeft nu samen met kippen, daarnaast is hij ook gewend aan contact met kinderen. We zoeken een plek waar Beertje met een of meerdere varkens kan samenleven

Fien en Saartje

Fien en Saartje

Fien en Saartje zijn zeugen van 5 jaar. Ze wonen momenteel in Brecht (Antwerpen). Fien en Saartje zijn gewend aan andere dieren, waaronder kippen en honden. Daarnaast zijn ze ook gewend aan contact met kinderen. De dames zijn tam en sociaal. Saartje is blind en zoekt daarbij vooral steun van Fien.

Bregje

Bregje

Bregje is een zeugje van bijna 10 jaar oud. Ze woont nu in Surhuizum (Friesland). Bregje is erg actief en heeft dus nood aan een groot terrein. Ze doet niets liever dan rondlopen en ontdekken. Verder is Bregje dol op aandacht en kroelen. Ze legt zich graag op haar zij om geaaid te worden over haar buik. Bregje is gewend aan kippen en honden. Ze woonde voordien samen met een soortgenootje, maar die is recent overleden. We zoeken een plek waar Bregje met een of meerdere varkens kan samenleven.

Otto - in noodopvang

Otto - in noodopvang

Otto is een borgje van 12 weken oud. Hij verblijft in noodopvang in Zuidwolde (DR). Otto werd gered uit een huis waar hij op een te kleine ruimte leefde. Hij was niet gecastreerd en erg mensenschuw. Hij wordt binnenkort gecastreerd en begint ook te wennen aan mensen. Gezien zijn jonge leeftijd, verwachten we dat hij snel verder gesocialiseerd zal worden. Hij toont typisch gedrag van een nieuwsgierige, gezonde big. We zoeken een plek waar Otto met een of meer varkentjes kan samenleven.

Peppa en George

Peppa en George

Peppa en George zijn een zeug en borg van 4 en 2 jaar oud. Ze wonen in Nunspeet (GD). Peppa is soms een brompot. Ze vindt het prima om geaaid te worden, maar kan ook genieten van wat rust. George is erg nieuwsgierig. Hij laat zich de kaas niet van zijn brood eten door Peppa. Ze lopen graag in de tuin om te scharrelen. Ze luisteren ook goed als ze weer naar hun hok moeten, zeker als je wat voer hebt. Ze wroeten af en toe eens graag. De varkens zijn gewend aan contact met konijnen en honden.

Odette en Georgette

Odette en Georgette

Odette en Georgette zijn twee zeugjes van 3,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zottegem (Oost-Vlaanderen). Odette is heel nieuwsgierig en geniet graag van alle aandacht die ze kan krijgen. Ze houdt er van om aangeraakt te worden en komt uit je hand eten. Georgette is meer afwachtend. Ze bekijkt alles van op een afstand, maar eens je haar vertrouwen gewonnen hebt, geniet ze ook van aandacht en aanrakingen. De dames zijn gewend aan contact met kinderen, honden, kippen en geitjes.

Thor en Loki

Thor en Loki

Thor en Loki zijn twee borgen van 2,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Baarle-Hertog (Antwerpen). Thor is erg nieuwsgierig en houdt er van om te ravotten in de tuin. Loki is iets terughoudender dan zijn broer, maar kan ook heerlijk rondrennen in de tuin en alles onderzoeken. De heren houden vooral van ontdekken en omwroeten. Ze zijn initieel eerst wat afwachtend en zijn gewend aan samenleven met kippen en konijnen.

peppa & boris

peppa & boris

Boris en Peppa zijn een borg en zeug van 5 jaar oud. Ze wonen momenteel nu in Weerde (Vlaams-Brabant). Boris is erg sociaal en lief eens hij je kent. Peppa is vooral gehecht aan Boris. Peppa is vermoedelijk blind of slechtziend. Ze zijn beide opgegroeid binnenshuis, maar leven nu buiten. Ze woelen graag in het zand, maar vinden het ook leuk om tussen de mensen te relaxen. Van vreemde mensen zijn ze eerder bang, maar eens ze aan je wennen, zijn ze sociaal.

Mila

Mila

Mila is een kune kune zeugje van 1,5 jaar oud. Ze woont nu in Monster (ZH). Mila is een typisch jong varkentje. Ze gaat graag op ontdekking en heeft veel energie. Ze neemt geregeld een badje en houdt ook van slapen in de zon. Mila vertoont nu territoriaal gedrag naar mensen die het weitje binnenkomen. Daarom wordt ze enkel herplaatst bij een of meerdere oudere kune kunes. We zoeken een adoptiegezin dat al kune kunes heeft, ofwel ze wordt gematcht aan andere kune kunes van op onze adoptielijst

Lotte, lucky en Pimmetje

Lotte, lucky en Pimmetje

Lotte is een zeug van 2 jaar oud. Lucky en Pimmetje zijn borgjes van 1 jaar. Ze wonen momenteel nu in Tilburg (NB). Lotte is de moeder van Lucky en is ook de baas van het trio. Ze zijn alle drie sociaal en rustig. Ze houden van knuffelen en aandacht. Bij vreemden is Pimmetje meer afwachtend dan Lotte en Lucky. Ze zijn gewend aan contact met kippen, daar slapen ze zelfs mee samen. Ze worden als trio herplaatst, of kunnen opgesplitst worden, waarbij Lucky en Lotte samen geplaatst worden.

Basil en Roosje

Basil en Roosje

Basil en Roosje zijn een borg en zeugje. Basil is bijna 5 jaar, Roosje is 4 jaar. Ze wonen momenteel in Wommelgem (Antwerpen). Basil en Roosje zijn rustige en lieve varkentjes. Roosje is iets meer afwachtend en afstandelijk naar nieuwe mensen. Ze is wel actiever dan Basil, die liever dutjes doet. Basil is een echte lamme goedzak. Hij houdt van geaaid worden en ligt graag in de zon. Beide varkentjes woelen graag op zoek naar eten.

Pablo

Pablo

Pablo is een borg van 8 jaar. Hij woont nu in Amsterdam (NH). Pablo woont deels binnen en buiten. Hij houdt er van om binnen te slapen onder dekens, zeker in de winter. In de zomer houdt hij van ijsjes. Verder is hij erg sociaal. Hij knuffelt graag en ligt graag tussen de benen van mensen. Bij goed weer ligt hij ook graag in de zon buiten. Pablo is eerder terughoudend en angstig tegenover onbekenden. Pablo is gewend aan contact met honden. Ook met kinderen is hij al kort in contact geweest

Pumba

Pumba

Pumba is een borg van 5 jaar. Hij woont nu in Geetbets (Vlaams-Brabant). Pumba is in huis opgegroeid. Toen hij ouder werd, is hij naar buiten verhuisd. Hij heeft altijd samengewoond met honden. Pumba is erg lief en sociaal. Sinds hij buiten woont is hij wel eenzamer aan het worden. Daarom zoeken we een nieuwe thuis voor Pumba waar hij met een of meerdere varkentjes kan samenleven.

Dusty

Dusty

Dusty is een zeug van 7 jaar. Ze woont momenteel in Nieuw Weerdinge (DR). Dusty is zachtaardig en lief, met af en toe een pittig kantje. Eens ze je vertrouwt, laat ze zich graag aaien en gaat hiervoor heerlijk liggen. Ze laat veel goed toe, zoals ogen schoonmaken, klauwen en gebit nakijken... Dusty leefde samen met een maatje genaamd Knorretje, maar die stierf helaas, waardoor Dusty nu eenzaam is. Daarom zoeken we een plek waar Dusty met een of meerdere varkentjes kan samenleven.

bottom of page